Hot News
Serghei Markov: Palatul există. Dar nu este al lui Putin
26/01
Nikolai Patrușev explică de ce are Occidentul nevoie de Navalnîi
26/01

Evgheni Primakov: Potențialul trădării naționale, în Rusia, este enorm

Evgheni Primakov, șef al Agenției ”Rossotrudnichestvo”/ Foto: izborsk.md

Șeful Agenției ”Rossotrudnichestvo”, Evgheni Primakov, într-un interviu acordat RT, a comentat rezultatele acțiunilor de protest de sâmbăta trecută, din Rusia.

În opinia lui, ”potențialul trădării naționale este enorm și adversarii statului rus contează pe acesta”.

”Noi ne punem speranța în programe de stat și creșterea producției noastre industriale și agricole, într-un nou sistem social bazat pe tehnologie digitală, medicina nouă și drumuri, educație, în creșterea reală a nivelului de trai. Avem un guvern profesional foarte rezonabil și adecvat, care poate ridica țara. Dar timpul – cu un atac acerb asupra noastră din exterior și cu disponibilitatea de a susține acest atac din interior – lucrează împotriva Rusiei, până când nu sunt rezolvate problemele corupției, ale caracterului închis al corporației; cele ale satisfacerii simțului dreptății, ale credinței într-o nouă idee națională, bazată pe cultura înaltă și valorile fundamentale. Și în tot acest timp, elitele politice anti- / extra-statale acționează în mod distructiv, iar potențialul trădării naționale este enorm și ele se bazează pe el ”, a spus Primakov.

Șeful ”Rossotrudnichestvo” a continuat că ”mulți dintre cei care locuiesc și muncesc la Moscova, într-un fel sau altul, au acoperit/ au participat/ au pregătit/ au ajutat/ au simpatizat cu acea urâțenie care se pregătea și se pregătește nouă spre toamna acestui an, când vor avea loc alegerile pentru Duma de Stat și pe mai departe – în legătură cu alegerile prezidențiale din 2024″.

Primakov consideră că o ”rețea de loialitate, bazată pe hrănire” nu poate servi, astăzi, drept bază pentru dezvoltarea Rusiei.

”Nu sute sau zeci de mii au ieșit în stradă: să luăm cifrele oficiale ca un adevăr aproximativ, să spunem că sunt ceva micșorate, dar nu prea mult. Aceasta înseamnă că, în comparație cu populația majorității orașelor, au ieșit foarte puțini. Dar acest lucru nu ar trebui să liniștească pe nimeni”,  a declarat Primakov, avertizând că, în cazul apariției unei ”voci politice” a cartierelor muncitorilor, a orășelelor depresive și a zonelor rezidențiale de la marginea orașelor – iar acestei voci i se va alătura ”trădarea elitei politice obosite și nesigure”, ”atunci statului i se va da, probabil, o lovitură fatală”.

Primakov se întreabă: «de data aceasta, pe cine vom da vina pentru moartea statului: este vorba doar despre ”intrigi externe” sau despre faptul că noi înșine am eșuat»?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091