Hot News
Prelungirea Tratatului START-3. Pe ultima sută de metri
27/01
Românii, despre Navalnîi și Putin
27/01

Al treilea vaccin rusesc anti-Covid-19 va intra în procesul de imunizare colectivă

Premierul rus, Mihail Mișustin/ RIA Novosti

Al treilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului va intra, luna viitoare, în circulație civilă, a anunțat premierul Mihail Mișustin, citat de agenția Rambler.ru.

”Ministerul Sănătății a primit documentele necesare pentru înregistrarea altui vaccin, dezvoltat de Centrul ”М.Ciumakov”, este deja al treilea realizat de cercetătorii noștri. Luna viitoare va intra și el în circulație civilă, ceea ce va permie extinderea vaccinării, care va deveni mai accesibiliă, oferind, astfel, protecție împotriva Covid-19 unui număr tot mai mare de oameni”, a arătat șeful Guvernului rus.

Mișustin a cerut, totodată, adoptarea de măsuri pentru o vaccinare mai operativă.

”Est important ca procesul de vaccinare la scară largă să fie astfel organizat încât oamenilor să le fie la îndemână, să nu fie nevoiți să aștepte foarte mult”, a explicat premierul.

Documentele la care făcea referire Mișustin au ajuns la Ministerul Sănătății al Rusiei la 20 ianuarie. În acest context, vicepremierul Tatiana Golikova a precizat că primul lot cu vaccinuri dezvoltate de Centrul ”M.Ciumakov” a fost calculat pentru 100.000 de doze.

Procedura de vaccinare în masă a demarat în Rusia la 18 ianuarie. Cetățenii se pot vaccina, gratuit, cu unul dintre vaccinurile deja înregistrate – ”Sputnik V” sau ”EpiVakKorona”. De precizat că cele trei vaccinuri rusești au fost dezvoltate pe platforme diferite.

 Șefa ”Rospotrebnadzor” (Protecția consumatorului – n.r.), Anna Popova, a declarat recent că vaccinarea împotriva Covid-19 trebuie astfel organizată în Rusia, încât până la începutul sezonului viral de toamnă să fie deja formată imunitate colectivă. Ea a mai spus că primul an de vaccinare trebuie să cuprindă 60% din populația țării.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108