Hot News
Zaharova: Occidentul nu are nevoie de motive pentru a sancționa Rusia
03/02
Corneliu Vlad: Optimism prudent în relațiile ruso-germane
03/02

The Lancet a publicat rezultatele fazei finanale a testelor pentru ”Sputnik V”

Vaccinul rusesc anti-Covid ”Sputnik V”/ Foto. RIA Novosti

«Publicarea expertizei internaționale a rezultatelor testelor clinice pentru vaccinul ”Sputnik V” reprezintă un mare succes în lupta globală împotriva pandemiei», a declarat șeful Centrului Național de Cercetare ”N. Gamaleia”, Aleksandr Ghințburg. «Siguranța și eficacitatea ridicate ale vaccinului rusesc sunt confirmate de date științifice fiabile și sunt bucuros să felicit întregul colectiv al Centrului ”N. Gamaleya” pentru această extraordinară reușită. Pe baza adenovirusurilor umane au fost dezvoltate mai multe vaccinuri, iar acest instrument este unul dintre cele mai promițătoare pentru crearea de noi preparate în viitor».

În opinia șefului Fondului Rus pentru Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev, ”Sputnik V” este unul dintre cele mai bune vaccinuri împotriva COVID-19, dezvoltate într-un termen foarte scurt și în condiții de pandemie prelungită. El apără total împotriva formelor grave ale bolii provocate de coronavirus, conform noilor date strânse și evaluate de experți independenți și publicate de revista The Lancet. În lume, sunt numai trei vaccinuri, inclusiv ”Sputnik V”, ce posedă o eficacitate de peste 90%, ”Sputnik V” fiind superior altor vaccinuri din această categorie din punct de vedere al siguranței și verificării platformei, al ușurinței de transportare grație unui regim de temperatură de +2, +8 grade și al prețului accesibil. ”Sputnik V” este un vaccin pentru întreaga omenire”, a subliniat Dmitriev.

RFPI a obținut, de asemenea, susținerea a numeroși oameni de afaceri. Hildegund Eartl, doctor în medicină, profesor, Centrul pentru Vaccinuri și Imunoterapie, Institutul Wistar (SUA), a arătat: ”Vaccinul este 100% eficient în prevenirea unor cazuri severe de boală sau a decesului, ceea ce este cel mai important parametru – toți ne descurcăm cu o răceală, însă esențial este să nu ajungem la spital și să nu avem complicații serioase. Chiar după prima administrare a acestui vaccin format din două componente, nivelul de protecție împotriva bolii a fost de 87,6%. Astfel, ”Sputnik V” este mult mai eficace comparativ cu vaccinurile companiilor AstraZeneca sau Johnson&Johnson. ”Sputnik V” care, spre deosebire de la fel de eficacele vaccinuri ARN de la Pfizer și Moderna, poate fi păstrat în frigider, va avea o importanță uriașă pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19”.

Eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” împotriva coronavirusului a fost confirmată la nivelul de 91,6%. Aceste rezultate, ale celei de-a treia faze clinice, finale, pentru vaccinul rusesc, au fost publicate de dezvoltatorii lui din Centrul ”N. Gamaleia” în prestigioasa revistă de medicină The Lancet.

«Analiza eficacității a fost realizată pe baza repartizării a 78 de cazuri confirmate cu coronavirus, detectate în grupul placebo (62 de cazuri) și în grupul vaccinat (16 cazuri). ”Sputnik V” a format un răspuns imun umoral și celular stabil», s-a comentat în rezultatele publicate de FRPI. În plus, vaccinarea cu vaccinul rusesc apără de formele grave ale bolii COVID-19 în proporție de 100%.

În ceea ce privește prețul, cel pentru ”Sputnik V” este unul dintre cele mai accesibile din lume comparativ cu alte vaccinuri. Dmitriev a subliniat că o doză de vaccin se vinde cu mai puțin de 10 dolari, Rusia fiind pregătită să asigure și alte țări cu vaccin, în cadrul unei ample colaborări internaționale.

În prezent, “Sputnik V” este, deja, înregistrat în 16 țări: Rusia, Belarus, Serbia, Argentina, Bolivia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Guineea, Tunisia, Armenia și Mexic.

Ultima oră: 

Publicarea rezultatelor celei de-a treia faze a testelor clinice a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului “Sputnik V”, de către revista medicală The Lancet, a confirmat justificarea înregistrării accelerate a acestuia în Federația Rusă, a declarat ziariștilor secretarul de presă al Președintelui rus, Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896295