Hot News
Despre cum sunt dispersați demostranții în Europa sau Replica video a lui Lavrov (VIDEO)
05/02
Zaharova a numit comentariul Ambasadei SUA, cu privire la închiderea a trei posturi TV în Ucraina, drept ”feeric”
05/02

Declarația MAE Rus privind prelungirea START-3

Clădirea MAE rus din Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

Clădirea MAE rus în Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

La 3 februarie, la Ministerul de Externe al Rusiei s-a procedat la un schimb de note diplomatice cu ambasadorul Statelor Unite în legătură cu finalizarea procedurilor interne necesare intrării în vigoare a acordului de prelungire a termenului de valabilitate a Tratatului privind măsurile de reducere și limitare a armelor strategice ofensive, din 8 aprilie 2010 (START-3).

Prin urmare, acest acord a intrat în vigoare în aceeași zi. Astfel, Tratatul va funcționa sub forma în care a fost semnat, fără nici un fel de modificări sau completări, până la 5 februarie 2026. Discuția telefonică dintre președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și președintele SUA, Joe Biden, din 26 ianuarie anul curent, a avut o importanță cheie.

Astfel, au fost asigurate, pe bază de paritate strictă, conservarea și funcționarea în continuare a mecanismului central de menținere a stabilității strategice, ce limitează arsenalele de rachete nucleare ale părților. În virtutea responsabilității speciale ce revin Rusiei și SUA, în calitatea lor de cele mai mari puteri nucleare, a fost adoptată o decizie importantă, ce garantează nivelul necesar de previzibilitate și transparență în acest domeniu, cu stricta respectare a echilibrului de interese.

Sperăm că înțelegerea la care s-a ajuns cu Washingtonul în privința viitorului acestui Tratat vital pentru securitatea internațională va permite depășirea tendinței de distrugere a mecanismului de control al armelor și al neproliferării, tendință care a predominat în ultimii ani, ca urmare a politicii distructive a SUA. Va fi nevoie de eforturi substanțiale, pentru a readuce dialogul ruso-american din acest domeniu pe o traiectorie stabilă, pentru a obține noi rezultate majore, ce întăresc securitatea noastră națională și stabilitatea strategică în lume.

Rusia este pregătită pentru astfel de eforturi. Chemăm Statele Unite să dea dovadă de aceeași abordare responsabilă, să reacționeze constructiv la inițiativele noastre corespunzătoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054