Hot News
Rusia devine mai puternică. Din declarațiile președintelui Putin la întâlnirea cu șefii mass-media
15/02
The Independent a luat plasă de la Navalnîi și i-a cerut scuze omului de afaceri Roman Abramovici
15/02

În Rusia a fost înregistrat primul sistem de testare pentru tulpina ”britanică”

Foto: RIA Novosti

Sistemul dispune de o mare precizie și a fost testat cu succes pe probe ale variantei ”britanice” a virusului SARS-CoV-2, a anunțat Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.). Pe baza acestei tehnologii pot fi dezvoltate teste pentru detectarea oricăror altor mutații ale coronavirusului, scrie publicația RBK.

Oamenii de știință ai agenției Rospotrebnadzor au dezvoltat și înregistrat primul sistem de testare din lume pentru depistarea tulpinii ”britanice” a coronavirusului, se arată într-un comunicat al instituției.  Dezvoltarea a fost realizată de Institutul Central de Cercetare în Epidemiologie al Rospotrebnadzor.

«Noul sistem de testare detectează rapid prezența acestei tulpini mutante, grație unei selecții speciale de oligonucleotide ce permite o amplificare eficientă a mutației ”britanice”, fiind conceput pentru o concentrare maximă a virusului de 106 copii/ml. Acest lucru permite evitarea unor rezultate fals pozitive la detectarea mutațiilor în cazul probelor cu o încărcătură virală foarte ridicată», au explicat experții de la Rospotrebnadzor.

Totodată, specialiștii au subliniat că setul de reactivi a trecut cu succes testele clinice și dispune de o mare precizie, caracteristici dovedite prin experimentele de laborator asupra probelor cu virus mutant confirmat.

Pe baza tehnologiei dezvoltate de oamenii de știință de la Rospotrebnadzor pot fi create sisteme de testare pentru descoperirea oricăror altor mutații de coronavirus, precum și a altor patogeni infecțioși, ce reclamă o testare rapidă, pe scară largă.

Într-o intervenție anterioară, șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a declarat că durata de stabilire a diagnosticului nu depășește 40 de minute.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875046