Hot News
Senatorii ruși lucrează la o convenție privind apărarea suveranității
26/02
Un impas fără sfârșit: de ce Moldova nu poate forma un guvern
26/02

Viktor Medvedciuk: Zelenski creează dictatura și uzurpă puterea

Liderul Partidului ucrainean ”Platforma de Opoziție - Pentru Viață”, Viktor Medvedciuk/ Foto: postul TV Rossia 1

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski creează o dictatură, uzurpă puterea și își însușește ilegal împuternicirile care, conform Constituției, nu îi aparțin lui și echipei sale. Despre aceasta a relatat Viktor Medvedciuk, liderul Partidului ucrainean ”Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, într-un interviu acordat postului rus NTV, comentând sancțiunile impuse împotriva lui, a soției lui și a cinci cetățeni ruși, în temeiul articolului privind ”finanțarea terorismului”. Sancțiunile includ sechestrarea tuturor bunurilor.

Medvedciuk a numit drept ”marasm” ceea ce se întâmplă

Viktor Medvedciuk: – În aceasta și constă marasmul; vezi, Doamne – ”finanțarea terorismului”. Fără nicio dovadă, aceasta este doar o etichetare pentru a lua o decizie a  Consiliului Național de Securitate și Apărare și apoi, prin decret prezidențial, să o pună în aplicare. Dacă au existat argumente reale, atunci, aceste argumente ar trebui să fie supuse unui test real în procedura de investigație și, cel mai important, în procesul judiciar. Și astfel puteți agăța o etichetă care sună pe placul autorităților – ”finanțarea terorismului” – și se pot aplica sancțiuni; apoi, doamnelor și domnilor, mergeți să faceți apel împotriva tuturor acestor decizii la Curtea Supremă, ceea ce va dura mai multe luni și chiar ani.

Potrivit lui Medvedciuk, puterea ucraineană folosește acest mecanism ca metodă de combatere a opoziției și a disidenței. (În spatele acuzațiilor de ”finanțarea terorismului” se află legăturile de afaceri pe care firma soției lui Medvedciuk le are cu Rusia și cu Donbassul – n.r.)

Comentând recenta închidere a trei posturi TV neguvernamentale din Ucraina, Medvedciuk l-a acuzat pe Zelenski că a încălcat Constituția și a promis că va solicita punerea sub acuzare a actualului președinte.

Viktor Medvedciuk: – Acest lucru se face cu încălcarea Constituției. Se poate aplica procedura de reziliere a unei licențe de radiodifuziune, doar printr-o procedură judiciară”. Potrivit liderului ”Platformei de opoziție – Pentru Viață”, Zelenski a emis o decizie de închidere a canalelor TV cu încălcarea legii – prin decret al Consiliului Național de Securitate și Apărare – și aceasta a devenit, de asemenea, o metodă de uzurpare a puterii. ”Toate acestea merită o procedură de destituire”, este sigur Medvedciuk. ”Bineînțeles, vom face apel, vom căuta sprijin nu numai în Parlament, unde este foarte dificil să facem acest lucru, ci și de la oameni.

Medvedciuk a numit autoritatea crescândă a partidului său și lipsa de autoritate a partidului președintelui drept motiv al acțiunilor actuale ale lui Zelenski.

Viktor Medvedciuk: – De la sfârșitul anului trecut, ”Platforma de Opoziție – Pentru Viață” a ieșit cu siguranță pe primul loc, în toate studiile sociologice, cu excepția celor false, care sunt comandate de biroul președintelui.

Joi seară s-a aflat despre percheziția unei mașini de lângă sediul Partidului ”Platforma de opoziție – Pentru Viață”. Partidul a văzut acest lucru ca fiind o hărțuire și o încercare de a intimida membrii și susținătorii partidului.

Medvedciuk a mai spus că apelul la instanță și toate procedurile judiciare vor lua mult timp, dar, cu toate acestea, Partidul său va continua să lupte.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898953