Hot News
Trump a prezis dependența SUA de Rusia
01/03
Rusia a creat în Arctica o alternativă la dolar
02/03

Două fregate vor primi arme hipersonice

Noi posibilități ale fregatelor rusesti/ Foto: news.myseldon.com

Fregatele ”Admiral Amelko” și ”Admiral Ciciagov”, din proiectul modernizat 22350, pot transporta până la 23 de rachete de croazieră, inclusiv arme hipersonice, informează agenția TASS, citând o sursă din industria construcțiilor navale.

”Această pereche (fregatele ”Admiral Amelko” și ”Admiral Ciciagov”) este capabilă să îndeplinească misiuni ce revin navelor clasice, de serie, din acest proiect. Au un set de echipament de luptă sporit. Există posibilitatea instalării armelor hipersonice”, a declarat interlocutorul agenției.

Potrivit spuselor sale, conform contractului, fregatele vor avea câte patru sisteme navale universale de tragere (UKSK), fiecare fiind calculat pentru opt rachete de croazieră ”Kalibr-NK” și/sau ”Oniks”, iar pe viitor – sistemul de rachete hipersonice ”Țirkon”/ Zircon.

Până acum, fregata ”Admiral Gorșkov”, din proiectul 22350, a efectuat deja trei lansări cu racheta hipersonică de croazieră ”Țirkon”/ Zircon, în cadrul testelor. Ultima dată, un astfel de exercițiu a avut loc în decembrie anul trecut. Toate lansările au fost considerate un succes.

 

2 Comments

  1. Basarabeanu spune:

    După cum stiti elicoptere au fost aduse din Grecia de către Americani in Romania pe seama ca se pregătește ceva de către Americani.Asa se pregătesc să anticipeze ce au pregătit Americani in granita RUSIEI si acum Rusia își modernizeze fregatele cu arme hipersonice ,Rusia este singura țară care ar putea rade de pe fata pămîntului pe Americani .arsenalul nuclear este mai bun decît cel American nu cu mult dar este mai puternic.Romania cumpara sisteme de rachete hmars sperînd ca vor putea face față cu o confruntare cu rusia pentru unirea cu moldova.sa speram ca nu va fi așa,dar Bogdan Aurescu MAE romanesti a spus că relația cu moldova va fi una specială.

  2. Nelu spune:

    Corect comentat Basarabeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896283