Hot News
Trupele ucrainene au suferit pierderi importante în Donbass
08/03
Strategia neașteptată a OPEC oferă Rusiei multe avantaje
08/03

Washingtonul a recunoscut supremația Rusiei asupra SUA în Africa

Summitul Rusia-Africa, 2019/ Foto: RIA Novosti

Statele Unite cedează în faţa Rusiei și a Chinei în lupta pentru controlul asupra Africii, susține publicația americană Foreign Affairs, citată de Gazeta.ru.

Analiștii publicației arată că Rusia și China își intensifică activitatea economică și militară în Africa, în timp ce, dimpotrivă, Statele Unite și-o reduc pe a lor. Astfel, începând din 2014, Rusia a semnat acorduri militare cu cel puțin 19 țări africane și a devenit principalul furnizor de armament pe continent.

În ceea ce privește Washingtonul, în cooperarea cu statele africane, administrația americană se bazează pe ambasadori, în condițiile în care misiunile diplomatice nu au suficient personal și nici stimulente pentru a-și desfășura munca în vederea soluționării problemelor globale, atât la nivelul intern al statului, cât și la nivelul organizațiilor regionale.

”Activitatea sporită a Rusiei și a Chinei transformă, deja, Africa într-o arenă de concurență acerbă cu Statele Unite… Intensificarea prezenței Rusiei și a Chinei pe continent reclamă o prezență mai activă a Statelor Unite în regiune”, subliniază autorii articolului.

Ei precizează că, pentru stabilirea dominației în Africa, partea americană va avea nevoie de o strategie regională, capabilă să contracareze amenințările transnaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048