Hot News
Premiile BAFTA. Filmul lui Koncialovski, ”Dragi tovarăși!”, pe lista scurtă
10/03
Rusia și China vor construi o stație pe Lună
10/03

Narîșkin: Washingtonul este nemulțumit de ”Visul georgian”

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin/ Foto: TASS

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că la Washington crește starea de nemulțumire față de situația din Georgia, în special față de acțiunile partidului aflat la guvernare, ”Visul Georgian”, relatează Rossiiskaia gazeta.

«Încă de pe vremea lui Mihail Saakașvili (fostul președinte al Georgiei, n.r.), Statele Unite s-au obișnuit să manevreze ”în regim manual” procesele politice din Georgia, să dicteze cum trebuie să funcționeze puterea și ce linie să promoveze în raport cu opoziția. În ultimul timp, la Washington crește starea de nemulțumire față de acțiunile partidului aflat la guvernare, ”Visul Georgian”, care refuză să îndeplinească, fără să crâcnească, cerințele americane. Autoritățile de la Casa Albă sunt enervate de faptul că ”visătorii” nu respectă cu strictețe directiva de a urma neabătut calea spre integrare euroatlantică», se arată într-o declarație a șefului SVR, postată pe site-ul Biroului de presă al Serviciului.

Șeful SVR arată că pentru a restabili ordinea în Georgia, SUA intenționează să susțină prin eforturi sistematice opoziția și, în același timp, să submineze pozițiile ”Visului Georgian”. Se apreciază, de asemenea, că Washingtonul își încurajează partenerii să sprijine opoziția georgiană. ”Washingtonul dă de înțeles autorităților Georgiene că politica Administrației americane în relațiile cu Tbilisi va fi determinată de disponibilitatea conducerii georgiene de a urma cu precizie indicațiile americanilor”, subliniază Serghei Narîșkin în declarația sa.

”Exemplul Georgiei demonstrează în mod elocvent faptul că dorința anumitor elite naționale de a obține protecția Washingtonului pentru rezolvarea problemelor lor curente conduce la pierderea de facto a suveranității și a posibilității de a promova o politică independentă atât pe arena externă, cât și în interiorul propriei țări”, a concluzionat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei.

1 Comment

  1. Washingtonul încearcă să găsească o cale pentru a justifica publicului american orice viitoare revoltă a SUA în Georgia, așa cum s-a procedat în Siria, Irak, Afganistan și Libia înainte ca războaiele de schimbare a regimului să înceapă, scopul fiind de a provoca emoții folosind cuvinte cheie. Practic, se aseamănă cu criza ucraineană din 2014.
    Inevitabil, ceea ce urmează sunt acuzații de corupție și abuzuri în privința drepturilor omului, apoi apar tulburări și se provoacă diverse răsturnări de situație și-n cele din urmă se pregătește minuțios de către SUA o lovitură de stat, în vederea instalării unor figuri pro-NATO la conducerea țării. Americanii au un tipar specific, pe care până și cititorii simpli, care nu-s analiști și nici politicieni, l-au învățat pe de rost. Totul se desfășoară pe un ton amenințător, indicând ca agresor principal Rusia, care ar fi principala vinovată pentru tot ceea ce se petrece la nivel de conducere în Tbilisi. Caucazul se transformă iarăși într-un punct fierbinte, devenind o prioritate majoră americană îndreptată împotriva Rusiei. Dacă ținem cont de experiențele anterioare oferite de SUA cu celelalte state, atunci e valabilă expresia romană: „Si vis pacem, para bellum”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064