Hot News
Fiecare al cincilea. Adevărul despre pierderile URSS în război
15/03
Zaharova: Rusia este gata să coopereze cu UE în toate domeniile
15/03

Zaharova: Sistemul de apărare al Rusiei nu permite Occidentului să treacă la agresiune deschisă

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: Reuters/ rg.ru

Numai sistemul de apărare al Rusiei nu permite Occidentului să treacă la agresiune deschisă, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de Rossiiskaia gazeta.

”Occidentul nu trece la agresiune doar dintr-un singur motiv foarte simplu: pentru că, în ultimii ani, Rusia a clădit un sistem de apărare ce nu îi permite să facă asta, iar ei știu foarte bine acest lucru”, a spus Zaharova pentru postul de televiziune ”Rossia 1”.

Potrivit aprecierilor sale, ”acolo unde occidentalii înțeleg că își pot face jocurile lor murdare, acolo unde ei simt încă slăbiciune din partea noastră…. acolo blochează filme documentare şi canale informaționale”.

După cum a subliniat Zaharova, țările occidentale singure au declanșat și accelerat procesul de reglmentare a spațiului de internet.

”Singuri au accelerat ceea ce noi, mult timp, nu ne-am hotărît să facem. Noi mereu ne-am simțit stânjeniți de faptul că este timpul să introducem măsuri de reglementare și că este timpul să începem să reglementăm spațiul de internet – în ceea ce privește monopolurile de internet americane. Mereu ne-am preocupat cum va fi interpretat, dacă nu încălcăm niște principii. Da, nu le încălcăm, pentru că ele sunt de mult încălcate de Occidentul colectiv”, consideră diplomatul.

În acest sens, Zaharova a amintit și despre scurgerea de documente din, se presupune, Ministerul Britanic de Externe, la începutul lunii februarie. Din acele documente reiese că Londra creează o rețea în câmpul informațional al Rusiei pentru a influența Moscova și pentru a-i submina autoritatea în alte țări.

”Publicarea acestor materiale ale MAE Britanic pune cruce mitului că în Marea Britanie ar exista libertate de exprimare, ar exista tradiții ale presei libere, ar există o oarecare distanțare între presă și instituțiile politice”, a spus Zaharova.

Încă un aspect al războiului informațional este, potrivit afirmațiilor sale, campania împotriva vaccinului anti-covid ”Sputnik V”.

”Și pentru că veni vorba, coloana vertebrală a acestei hidre informaționale a fost frântă chiar de occidentali, după ce au început fie să se vaccineze cu produsul rusesc, fie să ne roage să li-l livrăm, fie să ne propună să-l producem împreună sau să-l producă ei pe teritoriul lor. Ceea ce nu înseamnă că această campanie informațională murdară s-a încheiat; ei bine, ea nu s-a încheiat!”, a avertizat reprezentantul oficial al MAE Rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091