Hot News
Serghei Lavrov: Uniunea Europeană a distrus relațiile cu Rusia
24/03
Corneliu Vlad: Războiul vorbelor Washington-Moscova n-a mai avut loc
24/03

Senatorul Pușkov: ”Isteria” Occidentul în jurul Kaliningradului

Senatorul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul Alexei Pușkov a explicat de ce în mass-media occidentală apar din ce în ce mai mult materiale despre militarizarea excesivă a regiunii Kaliningrad și despre pericolul acesteia pentru lumea ”civilizată”. Într-o postare, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, politicianul scrie că toată această pălăvrăgeală este necesară doar pentru un singur lucru – extinderea prezenței NATO în Europa de Est.

În opinia lui Pușkov, Washingtonul și Alianța Nord-Atlantică au nevoie să ”întrețină în permanență această temă pentru a justifica de ce au deplasat, până la saturație, forțele lor armate în Țările Baltice, în Polonia și în Marea Baltică”.

Senatorul crede că Statele Unite și NATO intenționează, de asemenea, să atragă Finlanda în manevrele militare ale Alianței și să împingă Suedia să adere la organizație, ignorând statutul de neutralitate al acestei țări.

În plus, politicianul a apreciat că fără o asemenea ”isterie analitică” regulată și fără acompaniamentul mediatic aferent, Alianța Nord-Atlantică ”își pierde sensul ca organizație militară și, prin urmare, nu-i mai rămâne decât să promoveze drepturile LGBT”. Potrivit senatorului, NATO, astăzi, nu răspunde la niciuna dintre provocările reale (terorism, pandemie de coronavirus); în același timp, luptă eroic cu amenințările inventate și pur ipotetice. Alianța va începe să se destrame dacă va renunța la conceptul de ”amenințare rusă”, a rezumat Pușkov.

Anterior, un general polonez a descris scenariul unui război între Rusia și NATO, pentru Kaliningrad. Se știe, de asemenea, că experții americani au elaborat scenariul unui atac preventiv asupra regiunii Kaliningrad.

În aceste zile, viceministrul de Externe Aleksandr Grușko a spus că interacțiunea practică dintre Rusia și NATO a încetat. ”Suntem în punctul cel mai de jos de la sfârșitul Războiului Rece”, a subliniat diplomatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187