Hot News
Patrușev: SUA ar trebui să răspundă pentru dificultățile create în relațiile cu Rusia
26/03
MAE rus a acuzat NATO de minciună
26/03

Serghei Markov: Occidentul intră într-o etapă mult mai agresivă

Politologul Serghei Markov/ Foto: RIA Novosti

Analistul politic Serghei Markov a vorbit despre noua strategie a Occidentului, în persoana NATO și a UE. El a explicat că Alianța Nord-Atlantică adoptă o nouă strategie, până în 2030, în care Rusia și China apar ca principalii adversari, scrie news-front.info.

Markov subliniază că Rusia a fost privată de statutul de partener strategic al NATO, devenind un ”vecin care se comportă precum un adversar”. Serghei Markov enumeră, pe puncte, ceea ce este important:

  1. Strategia NATO din 2010 se închide şi va fi adoptată alta, până în 2030.
  1. Principalii adversari ai NATO sunt desemnate Rusia și China.
  1. Terorismul internațional nu mai este principalul inamic; acesta a fost transferat la o categorie mai puțin periculoasă, alături de subiecți non-statali și, în general, regimuri autoritare.
  1. Rusia a fost privată de statutul de partener strategic al NATO. Ea este acum adversar. Este adevărat, s-a găsit o formulare sofisticat de mincinoasă: ”Rusia este un vecin, care se comportă ca un adversar”.
  1. SUA, Uniunea Europeană și NATO se contopesc, de fapt. Statele membre UE, dar care nu sunt și membre NATO, precum Suedia, participă deja la summitul Ministerelor de Externe ale țărilor NATO. SUA și UE declară că toate proiectele militare ale UE și NATO trebuie integrate.
  1. SUA și UE vor să elimine aproape toate divergențele. Proiectul ”Nord Stream-2” este, practic, singura divergență care a mai rămas. Deocamdată. SUA încearcă să obțină o creștere radicală a agresivității UE împotriva Rusiei și susținerea de către UE a politicii SUA în conflictul cu China.
  1. Turcia este, acum, prioritatea temporară pentru SUA. S-a trasat obiectivul restabilirii totale a relațiilor dintre SUA și Turcia.
  1. Prioritatea va fi în Marea Neagră. Este evident că NATO se târăște în direcția Rusiei.
  1. Esențial este că toate acestea înseamnă că Occidentul, în persoana NATO, a SUA și a UE intră într-o etapă mult mai agresivă. Rusia și președintele Vladimir Putin vor trebui să facă față unui Occident mai agresiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091