Hot News
În Rusia a fost anunțată crearea unui robot-transportator pentru teste Covid-19
03/04
În interiorul elitei politice a SUA se conturează o schimbare de atitudine față de Rusia
03/04

MAE rus a răspuns zvonurilor despre un iminent război cu Ucraina

Foto: RIA Novosti

Zvonurile despre un iminent război cu Ucraina nu sunt altceva decât dezinformare, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Andrei Rudenko, scrie RIA Novosti.

Viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko/ Foto: TASS

”Discuțiile despre un iminent conflict dintre Rusia și Ucraina sunt un nou fake”, a precizat diplomatul.

El a subliniat că statul rus nu este interesat de nici un fel de conflict cu Kievul şi mai ales de unul militar. Rusia, a declarat Rudenko, nu subminează în nici un fel eforturile OSCE de dezescaladare a situației din Ucraina.

Lenta.ru menționează că, la 1 aprilie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a acuzat Rusia că ”își încordează mușchii” la graniță. După aceea, ministrul ucrainean al Apărării, Andrei Taran, a avut o discuție cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin. În acest cadru, reprezentantul Kievului a vorbit despre o ”escaladare sistematică a situației” și a acuzat Rusia că nu vrea să ”confirme angajamentul față de încetarea focului”.

La rândul său, Washingtonul a promis să susțină Kievul, deoarece ”își apără suveranitatea și integritatea teritorială”. Și, pe site-ul Ministerului Apărării din Ucraina, a apărut următoarea înștiințare: secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat disponibilitatea Washingtonului de a sprijini Kievul în cazul unui conflict militar cu Moscova.

Înainte de aceste luări de poziție, Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a avertizat că Rusia este pregătită să introducă subunități regulate ale forțelor armate pe teritoriul autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk (DNR și LNR).

La 21 martie, publicația The New York Times a anunțat, citând un funcționar american, că Rusia și-ar deplasa trupe la granița cu Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063