Hot News
Reacția Rusiei la dezinformările SUA privind ”cooperarea în privința Ucrainei”
12/04
Lavrov a declarat că autoritățile de la Kiev duc un război împotriva propriului popor
12/04

Cum a condus politica Țărilor Baltice la amplasarea Forțelor Aerospațiale ale Rusiei în Belarus

Președinții Aleksandr Lukașenko și Vladimir Putin/ Colaj: politros.ru

Acțiunile lipsite de viziune ale Țărilor Baltice au condus la propunerea președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko de a desfășura pe teritoriul țării sale Forțele Aerospațiale ale Rusiei, relatează publicația PolitEkspert.

Până acum, autoritățile de la Minsk s-au opus creării unei baze aeriene ruse în Belarus, argumentând că astfel de acțiuni ar spori starea de tensiune din regiune. 

Dar evenimentele care au avut loc în această țară în 2020 l-au determinat pe Lukașenko să-și schimbe poziția. La o întâlnire cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, el însuși a propus să fie organizată o supraveghere comună cu militari ruși deasupra teritoriilor beloruse. 

Se precizează faptul că defășurarea de Forțe Aerospațiale Ruse pe aerodromurile beloruse va asigura o prezență militară permanentă a Rusiei în această republică. Ceea ce reprezintă o surpriză destul de puțin plăcută pentru Țările Baltice, pentru Polonia și Ucraina, care, în 2020, au susținut mitingurile neautorizate de la Minsk, provocând, astfel, adoptarea respectivei decizii de către Aleksandr Lukașenko. 

Aceste statele au declarat necesitatea introducerii de sancțiuni împotriva Republicii Belarus, ceea ce a contribuit direct la promovarea intereselor militare ale Rusiei în Europa de Est. Se arată, de asemenea, că declarația autorităților lituaniene privind blocada exporturilor provenite din Belarus au determinat definitiv Minskul să-și reorienteze tranzitul prin porturile rusești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082