Hot News
Zaharova: Rusia va evalua nu vorbele, ci acțiunile SUA
20/04
Corneliu Vlad: Ambiguitate în relațiile ruso-americane
20/04

Peskov: Dacă Putin și Biden au dezbătut informații privind pregătirea unui atentat împotriva lui Lukașenko?

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a confirmat faptul că șeful statului, Vladimir Putin, a dezbătut, în cadrul convorbirii telefonice purtate cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, informații referitoare la pregătirea unei tentative de asasinat împotriva președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, informează agenția TASS.

”Da, au dezbătut”, a spus Peskov, răspunzând unei întrebări venite din partea jurnaliștilor.

Cine ar fi, totuși, ”killer-ul”?

În același timp, reprezentantul Kremlinului a lăsat fără comentarii întrebarea legată de o posibilă implicare a administrației Biden în pregătirea tentativei de asasinat, arătând că ”toate informațiile posibile, vor fi oferite de serviciile speciale după cum consideră ele de cuviință”.

Potrivit spuselor sale, persoanele reținute în ajun au discutat ”planuri cât se poate de concrete și absolut distructive” în privința președintelui Republicii Belarus.  ”Prin urmare, acest lucru vorbește, desigur, despre un mare pericol”, a adăugat Peskov.

Sâmbătă, Lukașenko a făcut o declarație, conform căreia Putin ar fi abordat, în convorbirea sa cu Biden, problema pregătirii atentatului la viața liderului belorus de către serviciile speciale ale SUA.

Anterior, Centrul pentru Relații Publice al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat că FSB-ul a reținut două persoane care pregăteau o lovitură de stat militară în Republica Belarus și lichidarea fizică a președintelui Aleksandr Lukașenko.

În urma unei operațiuni speciale a FSB, desfășurate în comun cu KGB-ul belorus, a fost suprimată activitatea ilegală desfășurată de Iuri Zenkovici, deținător al unei duble cetățenii – americană și belorusă – și de cetățeanul belorus Aleksandr Feduta. Potrivit FSB, persoanele reținute planificau punerea în practică a unei lovituri militare în Republica Belarus după scenariul, deja verificat, al revoluțiilor colorate, cu implicarea naționaliștilor locali și a celor ucraineni, precum și eliminarea fizică a președintelui Aleksandr Lukașenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898972