Hot News
Zaharova a explicat de ce a fost publicată ”lista neagră” a cetățenilor UE
01/05
Creștinarea Rusiei
01/05

Putin a numit 9 Mai cea mai importantă sărbătoare

Foto: worldpodium.ru

Președintele Rusiei a trimis o telegramă veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei și vizitatorilor portalului Guvernului Moscovei, mos.ru. Textul a fost publicat pe site-ul Kremlinului, scrie Rossiiskaia gazeta.

”Vor trece ani, se vor scurge decenii, dar în țara noastră, 9 Mai va rămâne cea mai importantă, cea mai sfântă sărbătoare. În fiecare casă, în fiecare familie rusă, întotdeauna se vor mândri sincer cu faptele eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au salvat lumea de nazism şi au dăruit viață generațiilor viitoare”, a subliniat Vladimir Putin.

În Piața Roșie din Moscova a avut loc primul antrenament nocturn pentru Parada Victoriei/ Foto: RIA Novosti

În opinia președintelui, proiectul unic – crearea arhivei ”Cuvântul soldatului Victoriei”, a cărui misiune constă în apărarea memoriei paginilor de război ale istoriei noastre, reprezintă o inițiativă importantă și necesară. ”Amintirile veteranilor adunate în arhive, poveștile lor despre evenimentele dramatice ale celui mai crâncen război al secolului al XX-lea, fotografiile și documentele rare, toate au o valoare istorică, morală și umană unică, excepțională”, a subliniat el. Este dovada curajului de neegalat al soldaților și al comandanților Armatei Roșii, a dragostei lor nețărmurite pentru Patrie, a voinței lor de neclintit și a măreției sufletești.

Publicarea arhivei ”Cuvântul soldatului Victoriei” va deveni unul dintre evenimentele cheie, luminoase în cadrul festivităților dedicate împlinirii a 80 de ani de la Bătălia pentru Moscova, este convins Putin. Astfel de proiecte sunt foarte necesare, ele duc mai departe tradițiile patriotismului și a responsabilității personale pentru soarta Patriei, pentru educarea tinerilor, consideră șeful statului rus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078