Hot News
Zbor printre aștri. La 60 de ani de la primul zbor al omului în cosmos și la 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic
10/05
Un ”burghiu” pentru tancuri: Forțele Armate ale Rusiei vor primi o bombă de aviație ”invizibilă”
10/05

Parada Victoriei. Putin a menționat ”călăii nepedepsiți” și ”încercările de a rescrie istoria”

9 mai 2021. Parada Victoriei în Piața Roșie. Discursul președintelui rus, Vladimir Putin/ Foto: moskva.ru

Parada organizată în cinstea aniversării a 76 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei s-a desfășurat duminică, 9 Mai, în Piața Roșie din Moscova. La paradă a luat cuvântul președintele Vladimir Putin. În discursul său, șeful statului a arătat că această sărbătoare rămâne sfântă pentru Rusia și, de asemenea, a amintit despre ”adunările unor rămășițe de călăi nepedepsiți” și despre ”încercările de a rescrie istoria”.

Șeful statului a subliniat că sărbătoarea Victoriei esta a Rusiei ”după dreptul de rudenie cu cei care au strivit, au sfărâmat, au zdrobit nazismul”. Președintele le-a mulțumit veteranilor de război pentru ”exemplul nemuritor de unitate și de dragoste pentru Patrie”.

«Ne vom aminti mereu că această grandioasă faptă de eroism a fost înfăptuită de poporul sovietic. (…) Răspunsul la invazia hoardelor de naziști a fost un sentiment comun, de temut, irezistibil, de determinare de a respinge invazia. De a face totul pentru ca dușmanul să fie distrus, pentru ca asasinii, criminalii să primească pedepse inevitabile și juste. Poporul sovietic și-a îndeplinit acest jurământ sacru, și-a apărat Patria și a eliberat țările Europei de ”ciuma brună”. Războiul a adus atâtea încercări insuportabile, atâta durere și lacrimi, încât este imposibil să uiți așa ceva. Și nu există iertare și justificare pentru cei care gândesc şi concep, din nou, planuri agresive», a declarat Putin.

9 mai 2021. Parada Victoriei în Piața Roșie. Discursul președintelui rus, Vladimir Putin/ Foto: moskva.ru

Președintele Rusiei a declarat că multe aspecte din ideologia naziștilor ”se încearcă, din nou, să fie reactivate”.

”Vedem, astăzi, adunări ale unor rămășițe de călăi nepedepsiți și ale adepților acestora, încercări de a rescrie istoria, de a justifica acţiunile unor trădători și criminali ale căror mâini sunt mânjite cu sângele a sute de mii de oameni pașnici (…) Rusia apără în mod consecvent dreptul internațional și vom apăra cu tărie interesele noastre naționale, vom asigura securitatea poporului nostru”, a subliniat Vladimir Putin.

Vladimir Putin și-a încheiat discursul cu cuvintele: ”Slavă poporului învingător! Sărbători frumoase! Felicitări cu ocazia Zilei Marii Victorii! Ura!”. În Piața Roșie, unitățile de paradă i-au răspuns lui Putin strigând puternic și de trei ori ”Ura!”. Apoi, a început partea demonstrativă a paradei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079