Hot News
UEFA EURO 20/21: Cum se poate intra în Rusia fără viză pentru a vedea meciurile chiar la Sankt-Petersburg – informații utile (VIDEO)
05/06
Discursul ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la conferința privind relațiile dintre Rusia și UE. Text integral (I, II)
05/06

Kirill Dmitriev: Cine sunt clienții campaniei de presă împotriva vaccinului ”Sputnik V”

În prezent, vaccinul ”Sputnik V”a fost aprobat în 66 de țări, cu o populație însumată de 3,2 miliarde de oameni/ Foto: RBK

Reprezentanții așa-numitei ”Big Pharma” și ai cercurilor politice antirusești apar în calitate de clienți ai campaniei de presă împotriva vaccinului anti-COVID, ”Sputnik V”, a declarat șeful Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei, Kirill Dmitriev, pentru publicația RBK.

Potrivit lui, această campanie a debutat înainte ca serul rusesc să fie înregistrat, cu declarații ”absurde” despre furtul de tehnologii pentru producerea preparatului.

”De la bun început a fost o campanie intenționată de subminare a încrederii în marea realizare a oamenilor noștri de știință, în eficacitatea vaccinului”, a apreciat Dmitriev.

Șeful RFPI a subliniat că atacurile împotriva ”Sputnik V” au loc, în primul rând, în presa anglo-saxonă.

”În pofida unei asemenea opoziții, reușim să transmitem punctul nostru de vedere, inclusiv cu ajutorul canalelor de comunicare ale vaccinului de pe rețelele sociale”, a precizat el.

În opinia lui Dmitriev, campania împotriva serului rusesc are drept scop inclusiv reducerea ritmului de vaccinare în interiorul țării.

Vaccinul ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya” din Moscova, a fost înregistrat de Ministerul Sănătății al Rusiei în august 2020. În prezent, serul a fost aprobat în 66 de țări, cu o populație însumată de 3,2 miliarde de oameni.

Conform informațiilor RFPI și a Centrului ”N. Gamaleya”, vaccinul ”Sputnik V” are o eficacitate de 97,6%, indice stabilit pe baza rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați și care este mai ridicat decât valoarea publicată, anterior, de revista de medicină The Lancet.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093