Hot News
Putin, despre drepturile omului, Guantanamo și închisorile ilegale ale CIA prin diferite țări
18/06
Un record absolut pentru numărul de infecții cu COVID-19 a fost stabilit la Moscova
18/06

Zaharova: Moscova speră că declarația G7 privind Rusia nu sunt vorbe goale

Sediul MAE al Rusiei din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Ministerul de Externe al Rusiei a comentat declarația liderilor țărilor Grupului celor 7 (G7), care și-au afirmat dorința de a edifica relații ”stabile și predictibile” cu Rusia. Potrivit reprezentantului oficial al MAE Rus, Maria Zaharova, Moscova a auzit teza formulată și speră că nu sunt ”vorbe goale”, scrie Rossiiskaia gazeta.

”Sperăm că nu sunt vorbe goale, ci dorința sinceră a participanților la summit. Mai mult decât atât, ei își vor putea întări declarațiile cu acțiuni practice, concrete”, a arătat Zaharova. Și a subliniat că partea rusă, care și-a demonstrat, nu o dată, ”predictibilitatea”, va confirma din nou ”disponibilitatea pentru pași de întâmpinare, strict pe bază de egalitate în drepturi, pragmatism și respect reciproc”.

În același timp, reprezentantul oficial al MAE Rus a atras atenția că în comunicatul summitului G7 se repetă cunoscutul set de șabloane cu orientare spre confruntare. ”Nesfârșitul exercițiu de retorică anti-rusă nu contribuie la însănătoșirea atmosferei  relațiilor dintre Occident și Rusia”, a concluzionat Zaharova, avertizând în legătură cu consecințele negative ale creării de noi linii de separare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086