Hot News
RFPI: Un lobby farmaceutic mondial împotriva vaccinului ”Sputnik V”
05/07
Vaccinul ”Sputnik V” pentru adolescenți. La Moscova a început studiul clinic
05/07

A murit regizorul Vladimir Menșov, creatorul filmului ”Moscova nu crede în lacrimi”

Foto: argumenti.ru

S-a stins din viață, la vârsta de 82 de ani, actorul și regizorul rus Vladimir Menșov, creatorul filmului ”Moscova nu crede în lacrimi” (în imagine).  La sfârștiul lunii iunie, artistului fusese testat pozitiv la infecția de coronavirus. Decesul a fost anunțat pe site-ul studiourilor cinematografice ”Mosfilm”, relatează Lenta.ru.

«Cu durere, Concernul cinematografic ”Mosfilm” și familia lui Vladimir Menșov anunță că, astăzi, Vladimir Vladimirovici a plecat dintre cei vii. Marele regizor, actor, scenarist, producător de film, membru al consiliului de administrație al ”Mosfilm”, a decedat în urma complicațiilor provocate de infecție», se arată în comunicat.

La 26 iunie, s-a anunțat că Menșov a fost depistat cu COVID-19. La acel moment, potrivit datelor biroului de presă al partidului ”Rusia justă – Pentru adevăr”, din care făcea parte scenaristul, boala se manifesta într-o formă ușoară. Se intenționa ca Menșov să candideze pentru alegerile legislative pentru Duma de Stat, ce vor avea loc la toamnă.

La spitalizare, însă – care a avut loc la 26 iunie – medicii au constatat la Menșov un nivel scăzut al saturației de oxigen – 89 de procente, în condițiile în care, pentru vârstici, norma este de 95 de procente și chiar mai mult. Regizorul a fost internat la Spitalul nr. 15 din Moscova, unde a murit la 5 iulie, la 9,36 dimineața.

Dintre realizările cinematografice ale lui Vladimir Menșov se numără ”Farsa”, ”Dragoste și porumbei”, ”Moscova nu crede în lacrimi”. În 1981, el a fost distins cu Premiul de Stat al URSS. În 1981, lungmetrajul ”Moscova nu crede în lacrimi” a câștigat un Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875228