Hot News
Volodin a evaluat cererea britanicilor ca Rusia să anuleze legea privind agenții străini
11/07
NI a arătat ce greșeală a comis NATO în legătură cu Crimeea
12/07

Zaharova: MAE francez nu are dreptul de a dicta altor țări condiții de vaccinare

Clădirea MAE rus din Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

Clădirea MAE rus în Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Ministerul Afacerilor Externe al Franței nu are dreptul să dicteze altor țări și popoare cu ce seruri trebuie să se vaccineze, informează RT.

Comentariul, postat pe pagina sa de pe rețeaua Telegram, vine după declarația secretarului de stat al MAE francez, Clement Beaune, care, anterior, și-a exprimat regretul că Grecia permite accesul pe teritoriul ei a pasagerilor care s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu seruri produse în Rusia sau în China.

”Nu ministerul fracez de Externe este cel care să dicteze țărilor și popoarelor cu ce preparate să se vaccineze”, a spus ea.

Zaharova a estimat că departamentului francez îi este, pur și simplu, ciudă pentru țara lui care nu a reușit să dezvolte un vaccin propriu împotriva coronavirusului.

”Condamnăm Franța pentru asemenea declarații discriminatorii făcute de înalții ei reprezentanți, care reînvie în Europa spiritul segregării neo-naziste. Secretarul de stat al MAE francez nu este de specialitate virolog pentru a ține prelegeri în acest sens țărilor suverane, legând medicina de apartenența națională”, a subliniat reprezentantul MAE rus.

Anterior, Beaune a declarat, pe canalulul TV France 2, că, potrivit Parisului, țările UE nu ar trebui să recunoască vaccinurile împotriva coronavirusului produse în Rusia și în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875121