Hot News
NI a arătat ce greșeală a comis NATO în legătură cu Crimeea
12/07
Rușii au cumpărat tone de aur
12/07

Vaccinul ”Sputnik V” a demonstrat un grad ridicat de securitate în San Marino

Foto: AP

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, a demonstrat un grad ridicat de securitate în timpul vaccinării din San Marino, informează, pe site-ul său, Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI), cu referire la datele publicate în revista EClinicalMedicine, relatează agenția TASS.

Potrivit autorilor studiului, vaccinul ”Sputnik V” a demonstrat o rată ridicată de toleranță la grupa de vârstă 60+. Serul rusesc prezintă același profil de toleranță – sau chiar mai ridicată – la grupa de vârstă de 60 de ani și peste, după introducerea ambelor componente, comparativ cu alte vaccinuri împotriva coronavirusului înregistrate. Se precizează că, practic, toate reacțiile nedorite după vaccinare au fost ușoare sau moderate, durând mai puțin de două zile. Nu au fost înregistrate cazuri de deces sau de spitalizare.

«San Marino a devenit primul stat al Europei care a învins coronavirusul și a ridicat restricțiile corespunzătoare grație includerii vaccinului ”Sputnik V” în portofoliul național. Datele publicate demonstrează indicii înalți de securitate ai vaccinului rusesc, absența cazurilor de spitalizare și o bună toleranță printre persoanele în vârstă. Absența motivației politice și a prejudecăților a ajutat San Marino să facă alegerea în favoarea vaccinului rusesc, care s-a recomandat ca fiind unul dintre cele mai bune din lume din punctul de vedere al securității și eficacității», a comentat șeful Fondului, Kirill Dmitriev.

Studiul a fost efectuat în perioada 4 martie – 8 aprilie 2021, în San Marino, printre persoanele vaccinate cu una sau cu ambele doze ale serului ”Sputnik V”. Analiza a fost realizată pentru a cuantifica incidența reacțiilor nedorite după imunizarea cu primul, precum și cu al doilea component.

În februarie, Republica San Marino a aprobat utilizarea vaccinului rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078