Hot News
Lavrov a comentat declarațiile lui Lukașenko despre Crimeea
13/08
Klimov: Occidentul vrea să folosească cetățenii vorbitori de limbă rusă pentru a discredita alegerile din Rusia
13/08

Programul „Zdrastvui, Rusia!”, o șansă de a vedea țara lui Pușkin și Tolstoi

Echipa de câștigători români, la Moscova/ Foto: Rossotrudnichestvo/ Facebook

Programul „Zdrastvui, Rusia!” sub conducerea agenţiei federale Rossotrudnicestvo este destinat adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani care participă la competiții și olimpiade și care sunt interesați de cultura și istoria Rusiei.

Aceasta este o șansă de a vedea Rusia cu proprii ochi!

Anul acesta, șapte copii români au avut posibilitatea de a ajunge în capitala Rusiei – Moscova. Cu toţii sunt câștigătorii concursurilor și olimpiadelor organizate de Casa Rusă din București.

Circa 700 de adolescenți din 48 de țări fac cunoștinţă cu Moscova în perioada 9-15 august 2021.

În program: vizite la Expoziţia Realizărilor Economiei Naţionale, Muzeul de Stat al Artelor Frumoase ”A.S.Pușkin”, Parcul ”Zariadie”; vizionarea unor spectacole la Teatrul “Mossovet”, a unui spectacol de circ; un master class la Insitutul Rus pentru Artă Teatrală; o excursie în localitatea istorică Kolomna și o altă, la Centrul de Cercetări Nucleare din Dubna; o petrecere rock cu Serghei Bezrukov și un adevărat spectacol de bal rusesc pus în scenă de Gedeminas Taranda.

Toți participanții sunt împărțiți în echipe, fiecare echipă purtând o nume celebră din cultura și civilizaţia rusă: Pușkin, Dostoievski, Gagarin, Titov, Kurciatov, Pirogov, Rahmaninov…

După acest program deosebit de variat, vor avea loc evenimente pentru ca participanţii să se cunoască între ei: jocuri, conversații cu bloggeri, etc. Va fi o săptămână de neuitat pentru participanții la programul „Zdrastvui, Rusia!”.

                                                                                                                                                                                                                      (Casa Rusă din București)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065