Hot News
În Afganistan, Rusia va interacționa cu cei care nu au legătură cu teroriștii
20/08
Deputatul Piskariov, despre cazul Navalnîi, la un an de la ”otrăvirea” bloggerului
20/08

Putin, înaintea negocierilor cu Merkel: Germania rămâne unul dintre principalii parteneri ai Rusiei

Președintele Vladimir Putin și cancelarul Angela Merkel au început negocierile la Kremlin/ Foto: Reuters

Germania rămâne unul dintre principalii parteneri comerciali și economici ai Rusiei, din Europa și din lume, a declarat vineri, la Kremlin, președintele Rusiei, Vladimir Putin, înaintea discuțiilor cu cancelarul german, Angela Merkel, relatează agenția TASS.

”Aș dori să menționez că Germania rămâne, pentru noi, unul dintre principalii parteneri, atât din Europa, cât și din lume în ansamblul ei. În special și datorită efoturilor depuse de dumneavoastră de-a lungul ultimilor 16 ani, în calitate de cancelar federal. Într-un rating pe țări, Germania este, pentru noi, al doilea partener comercial și economic, după China. În pofida faptului că în anul 2020 am avut o scădere destul de serioasă, acum se înregistrează aproape o dublare a schimburilor comerciale în primele șase luni ale anului”, a spus Putin.

Liderul rus este convins că vizita cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în Rusia va fi nu doar una de adio în funcția de cancelar, ci va fi plină de un conținut serios.

«În prezent, se desfășoară ”Anul Germaniei în Rusia”, un an asociat dezvoltării economiei. Ne aflăm într-un permanent contact telefonic. Avem multe probleme ce trebuie discutate în format personal, așa că sunt convins că va fi nu doar o vizită de rămas bun, având în vedere decizia dumneavoastră de a nu mai candida în continuare la funcția de cancelar federal, dar va fi o vizită plină de un conținut serios, de natură economică», a spus Putin, adresându-se oaspetelui său.

La rândul său, Merkel a confirmat că este, într-adevăr, o vizită de rămas bun, dar și-a exprimat speranța că vizita se va derula într-o atmosferă de lucru, scrie și agenția RIA Novosti.

”În pofida faptului că între noi există divergențe de opinii, cred că este bine că stăm de vorbă unul cu celălalt și intenționăm să menținem acest contact și pe viitor, să discutăm unul cu altul. După cum am spus deja, avem subiecte de discuții, de la relații bilaterale la multele probleme ale agendei internaționale: ultima conferință dedicată Libiei și, desigur, Afganistanul”, a subliniat cancelarul.

Ea a adăugat că intenționează să discute relațiile comerciale dintre Rusia și Germania, chestiuni legate de societatea civilă, organizații necomerciale.

Negocierile au început la Kremlin

Astăzi, 20 august, Putin și Merkel au început negocierile la Moscova. Întâlnirea are loc în Camera Verde a Marelui Palat din Kremlin. Înainte de discuții, cancelarul german a depus o coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut din grădina Alexandrovski.

La întâlnirea ce de desfășoară într-un format restrâns, participă, din partea rusă, ministrul de Externe, Serghei Lavrov și asistentul prezidențial, Iuri Ușakov și, din partea germană, reprezentantul oficial al guvernului, Steffen Seibert și șeful Grupului pentru politica externă și de securitate al Administrației cancelarului federal, Uta Christina Beinhoff. După partea de protocol, negocierile au continuat cu ușile închise.

 

1 Comment

  1. Indiferent de existența divergențelor de opinii dintre cei doi lideri, modul în care Merkel a gestionat relația cu Rusia, într-o perioadă dificilă de schimbări geopolitice, tensiuni și conflicte directe, va fi văzută – prin ochii presei – ca una dintre realizările sale pozitive importante. Dar nu și din punctul meu de vedere, deoarece d-na cancelar poartă o mare vină pentru atitudinea și acțiunile sale în criza ucraineană, pentru modul cum a administrat inclusiv relațiile cu Rusia începând din 2014 – care au fost destul de fluctuante, pentru „miopia” ei (dar cu retrospectivă, fiindcă a continuat să vâneze vrăjitoare) în „afacerea” Navalnîi, demonstrându-mi suficient de limpede că nu reprezintă altceva decât o marionetă controlată.

    Oricum ar fi, primirea ei la Kremlin a fost deosebită și, ca de fiecare dată, Vladimir Putin s-a dovedit a fi un gentleman. Chiar și atunci când Angelei Merkel i-a sunat telefonul în mijlocul dialogului cu președintele rus.

    https://www.youtube.com/watch?v=MM6d0xOLMLY

    Cred că liderul de la Kremlin știe și este pe deplin conștient (fără falsă modestie și umilință inutilă) că înfățișează cea mai mare figură politică a secolului XXI, că se prezintă într-o excelentă formă mentală și fizică și că nu-i DELOC surprinzător că majoritatea covârșitoare a rușilor îl vor în jurul lor. Am urmărit atent de-a lungul anilor modul cum au acționat UE, SUA, NATO, OPEC, Japonia, Merkel și Germania, Arabia Saudită, Franța în politica globală, iar cei menționați au încercat totul pentru a limita Rusia, pentru a-l demoniza pe Vladimir Putin și pentru a câștiga întreg „jocul” strategic derulat fața lor. Toți au pierdut!!! Practic, cu o mână legată la spate (prin sancțiuni, prin liberalii pro-occidentali ruși care au încercat să saboteze economia, prin tentativele de revoluție colorată) președintele Putin a demonstrat că gândește prea departe ca să poată fi oprit, cu atât mai puțin să poată fi înfrânt!!! În comparație cu cei care ar trebui să fie omologii și colegii săi în marea politică a lumii, el este prea rapid pentru jocul scurt, prea răbdător pentru jocul lung, prea secret și prea inteligent pentru jocul tactic și prea rus pentru jocul istoric geopolitic, care se desfășoară la scară planetară.

    Aș dori să fiu bine înțeleasă: NU aduc laude și NU ovaționez pe nimeni aici, dar nici NU pot să păstrez tăcerea la ceea ce-i vizibil din spațiul cosmic!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102