Hot News
Crimeea. Pușkov: Valoarea daunelor estimate de Ucraina, o ”cifră magică”
27/08
Kremlinul a condamnat afișele cu regiunea Kaliningrad în componența Germaniei
28/08

Zaharova, surprinsă de cât de bine știu SUA unde se află liderii ISIS, în Afganistan

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: vz.ru

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, s-a arătat surprinsă de cât de bine știu autoritățile Statelor Unite unde se află, în Afganistan, liderii grupării teroriste ”Statul Islamic”, scrie publicația Vzgliad.

Zaharova a comentat declarația președintelui SUA, Joe Biden, care a anunțat că a ordonat să fie pregătite lovituri asupra liderilor și a obiectivelor ISIS, după atacurile teroriste din Afganistan. ”Adică SUA știau unde se află liderii și obiectivele ISIS  din Afganistan”, a scris diplomatul pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

În urma exploziilor de joi, de la aeroportul din Kabul, au murit 170 de oameni, inclusiv 13 soldați americani, printre care și un medic militar. Alți 18 soldați au fost răniți. Potrivit Ambasadei ruse din Kabul, în momentul atacului, pe aeroport nu se aflau cetățeni ruși. Pentagonul a declarat că nu există nici o legătură între talibani și respectivele atentate.

Responsabilitatea pentru atacuri a fost asumată de gruparea teroristă ”Statul Islamic”. Cu referire la informații ale serviciilor de infomații, Joe Biden a declarat că vinovat este ”Statul Islamic din Khorasan”, o ramură a ISIS, interzisă, la rândul ei, în Rusia. După atacurile teroriste, șeful administrației americane a ordonat pregătirea planurilor de lovituri asupra rebelilor ISIS. El a anunțat, de asemenea, că autoritățile SUA știu, probabil, cine dintre liderii ISIS a ordonat săvârșirea atentatelor din Kabul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078