Hot News
Mesajul președintelui Rusiei adresat participanților la conferința ”Procesul de la Nürnberg: soarta și rolul Leningradului asediat”
23/09
Vasili Piskariov: ”Presiunea Occidentului asupra alegătorilor a avut efect invers în Rusia” (I)
24/09

Cazul Skripal. Serviciul Rus de Informații Externe: Noile acuzații ale Londrei la adresa Rusiei, o minciună

Directorul Serviciului Rus de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin/ Foto: kremlin.ru

Cu o nouă minciună, Londra încearcă să acopere o minciună mai veche și să abată atenția opiniei publice de la fuga rușinoasă a NATO din Afganistan, formulând acuzații la adresa altui rus în cazul Skripal, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei, Serghei Narîșkin, scrie agenția TASS. 

”După părerea mea, este o nouă încercare de a acoperi sau susține cu o minciună vechea minciună. Mai mult decât atât, în lumina ultimelor evenimente aceasta mai este, probabil, și o încercare de a deturna atenția opiniei publice de la rușine, de la fuga din Afganistan în primul rând a trupelor SUA, a aliaților lor, inclusiv în persoana Marii Britanii. Să abată atenția opiniei publice de la faptul că, în prezent, blocul NATO nu este în stare să mențină securitatea într-o regiune sau alta a lumii”, a spus Narîșkin, răspunzând la o întrebare formulată de agenția TASS. 

TASS menționează că, marți, Scotland Yard a anunțat că în cazul tentativei de asasinat a fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia, precum și a polițistului Nick Bailey, au fost formulate acuzații împotriva unui al treilea suspect – rusul Denis Sergheev, presupus ”agent GRU” (în prezent Direcția Principală a Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei) și complice al celor doi ruși a căror implicare a fost anunțată anterior de autoritățile britanice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091