Hot News
La 80 de ani de la Prima conferință a aliaților de la Moscova (29 septembrie –1 octombrie 1941)
30/09
Un europarlamentar acuză UE de ipocrizie pentru trecerea sub tăcere a sancțiunilor împotriva mass media ucrainene
01/10

Ambasada Rusiei în Israel, despre dezvelirea, în Ucraina, a unui punct memorial dedicat complicelui nazist și antisemitului, V.P. Bagazia

Execuții în masă ale evreilor la Babi Yar, Kiev/ Foto de arhivă/ twitter

Ne-a atras atenția informația că Primăria Kievului planifică să dezvelească, la 30 septembrie, cu participarea ambasadei Germaniei în Ucraina, un punct memorial dedicat celui care a ocupat, în perioada 1941-1942, funcția de primar al Kievului, V.P. Bagazia – complice la uciderea evreilor, membru al organizației naționaliștilor ucraineni, un colaborator nazist activ, a comentat Ambasada Rusiei în Israel într-o postare pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

Se știe că, în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, V.P. Bagazia a colaborat cu hitleriștii și a avut o implicare directă în atrocitățile comise de naziști în capitala Ucrainei. Având o relație directă cu poliția auxiliară (Ukrainische Hilfspolizei), el s-a ocupat de depistarea și identificarea evreilor, precum și de confiscarea și distribuirea averilor acestora. La 19 februarie 1942, sub acuzația de sabotaj, V.P. Bagazia a fost înlăturat din funcție, arestat și, ulterior, executat, tot la Babi Yar.

În acest context, nu poate să nu trezească indignare noua încercare a autorităților oficiale ucrainene ”de a întoarce cu susul în jos” fapte istorice reale și de a transforma într-un erou popular un criminal de război, care nu numai că s-a mânjit colaborând cu hitleriștii, dar a fost și implicat în uciderea locuitorilor pașnici, inclusiv a evreilor.

Această acțiune rușinoasă apare deosebit de cinică pe fondul evenimentelor de comemorare dedicate împlinirii a 80 de ani de la tragedia de la Babi Yar, evenimente care au început la 29 septembrie.

La rândul nostru, confirmăm poziția principială a Rusiei de condamnare a acestei politici a Kievului, a dorinței lui de a-i spăla pe naționaliștii ucraineni pătați cu sângerele evreilor care le-au căzut victime. Vom continua să ne opunem oricăror asemenea încercări de revizionism istoric și vorbim deschis despre distorsionarea distructivă a premiselor, a evoluției și a rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875209