Hot News
Vucic va discuta personal cu Putin prețul la gaze pentru Serbia
17/10
Igor Ivanov: Rusia-NATO și drumul spre nicăieri
17/10

În Rusia este sărbătorită, pentru prima dată, Ziua Tatălui

Foto: Gazeta.ru

În Rusia, duminică, 17 octombrie, se sărbătorește pentru prima dată Ziua Tatălui, o nouă sărbătoare stabilită de președintele rus Vladimir Putin la 4 octombrie 2021, relatează RIA Novosti.

Ideea de a introduce o nouă sărbătoare în calendar a fost propusă, anterior, de fosta Ombudsman al copiilor, Anna Kuznețova, ideea ei fiind susținută de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Potrivit lui Kuznețova, această măsură ar trebui să sublinieze rolul tatălui în creșterea copiilor și formarea valorilor familiei. A treia duminică din octombrie a fost sugerată ca dată anuală pentru Ziua Tatălui.

Înainte de introducerea Zilei Tatălui la nivel federal, această sărbătoare a fost marcată, într-o formă sau alta, în 28 de regiuni din Rusia. Sondajele ”Prioritățile naționale”, efectuate de VȚIOM și ANO, arată că aproape jumătate dintre ruși – 49% – intenționează să-și felicite tații cu ocazia sărbătorii. Mai devreme, în ”Uniunea Taților” au explicat cum trebuie sărbătorită Ziua Tatălui.

Directorul executiv al Uniunii Taților a adăugat, de asemenea, că Ziua Tatălui din Rusia va ajută la atragerea atenției societății și a taților înșiși asupra statutului și participării lor la viața copiilor, precum și ”pentru a-și realiza pe deplin potențialul masculin în creșterea copiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097