Hot News
Politologul Kortunov a comparat dezacordul dintre Rusia și NATO cu ajunul Primului Război Mondial
19/10
Se deschide reuniunea internațională asupra Afganistanului în format Moscova
20/10

Rusia a propus NATO să reducă activitatea militară la graniță

Trupele și tehnica militară ale NATO: activități de rutină în imediata apropiere a granițelor Federației Ruse/ Foto: NTV

Moscova a propus NATO să convină o reducere reciprocă a activității militare din aproapierea granițelor ruse și a granițelor statelor blocului nord-atlantic, a anunțat reprezentantul permanent al Rusiei la biroul din Geneva al ONU și al altor organizații internaționale, Andrei Belousov, relatează Smotrim.ru. Diplomatul a participat la ședința Primului comitet al Adunării Generale a ONU.

”Sunt utile măsuri suplimentare benevole de transparență. Propunem să ajungem la o înțelegere în privința măsurilor de dezescaladare, inclusiv reducerea reciprocă a activității militare de-a lungul granițelor Rusiei și ale țărilor NATO”, a spus Belousov, citat de agenția RIA Novosti. 

Potrivit spuselor sale, părțile trebuie să cadă de acord asupra perfecționării mecanismelor de prevenire a incidentelor. Diplomatul a subliniat că, în acest moment, este nevoie de ”pași de îmbunătățire a situației, dar și de concentrare pe punerea cu conștiinciozitate în aplicare a înțelegerilor deja existente”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053