Hot News
Putin: Rusia nu este parte a conflictului din Donbass
14/11
Putin a vorbit despre politica de migrație a Europei
14/11

MAE rus regretă că, la ONU, SUA au votat împotriva rezoluției privind combaterea glorificării nazismului

Sesiunea Adunării Generale a ONU a adoptat rezoluția privind lupta împotriva glorificării nazismulu, propusă de Federația Rusă/ Foto: pikabu.ru

Rusia regretă că Statele Unite și Ucraina au votat din nou la sesiunea Adunării Generale a ONU împotriva rezoluției privind combaterea glorificării nazismului, a anunțat Ministerul de Externe al Rusiei, relatează RIA Novosti.

”Provoacă o extremă nedumerire și regret faptul că împotriva acestui document au votat, din nou, Statele Unite și Ucraina, în timp ce delegațiile țărilor membre ale Uniunii Europene s-au abținut de la votul asupra proiectului de rezoluție, susținut de majoritatea covârșitoare a statelor membre ONU”, se arată în comentariul postat pe site-ul MAE Rus.

Ministerul de Externe al Rusiei își exprimă speranță că aprobarea rezoluției va trimite un semnal explicit și clar acelor țări unde de mult s-a impus necesitatea adoptării celor mai decisive măsuri de contracarare a încercărilor tot mai frecvente de glorificare a nazismului, inclusiv a veteranilor Waffen-SS (ramura militară a organizației paramilitare National-Socialiste SS, Schutzstaffel, condusă de Reichsführer-SS Heinrich Himmler, n.r.) și a tot felul de colaboraționiști.

Vineri, Comisia a treia a Adunării Generale a ONU pentru afaceri sociale și umanitare a aprobat cu majoritate de voturi proiectul rus al rezoluției de luptă împotriva glorificării nazismului. Împotrivă, însă, s-au pronunțat două țări – Statele Unite și Ucraina. Documentul recomandă țărilor să adopte măsuri concrete, inclusiv în domeniul legislației și în sfera educației, pentru a preveni revizuirea rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial și negarea crimelor împotriva umanității, comise în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale. Autorii documentului condamnă cu fermitate incidentele legate de glorificarea și propaganda nazismului, în special realizarea de graffiti-uri și desene cu conținut pro-nazist, inclusiv pe monumentele dedicate victimelor celui de-al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874989