Hot News
Stoltenberg a declarat că nu există un consens cu privire la aderarea Ucrainei la NATO
15/11
Riabkov: SUA nu vor să asculte ce spune Rusia despre Ucraina și situația din Marea Neagră
16/11

În Rusia a început construcția avioanelor de atac din generația cinci Su-75 Checkmate

Avioanul de atac din generația cinci Su-75 Checkmate/ Foto: gazeta.ru

În orașul Komsomolsk-pe-Amur a început construcția avioanelor de atac din generația cinci Su-75 Checkmate, a anunțat, la expoziția Dubai Airshow, din Emiratele Arabe Unite, șeful United Aircraft Corporation (UAC), Iuri Sliusar, citat de RIA Novosti.

”La uzina din Komsomolsk-pe-Amur au demarat lucrările construcția, concomitentă, a câtorva Checkmate”, a precizat el. Primul zbor a fost planificat pentru 2023, iar producția de serie este prevăzută pentru 2026.

Avionul tactic ușor Checkmate (Șah și mat) este proiectat de Biroul de proiectare Suhoi al United Aircraft Corporation (parte a ”Rosteh”). Avionul de luptă monomotor din generația cinci este dezvoltat, în Rusia, pe baza cunoștințelor științifice și tehnologice, dobândite în timpul dezvoltării Su-57.

Primul prototip experimental a fost prezentat în iunie anul curent, la MAKS-2021 (Salonul Aerospațial de la Moscova) de la Jukovski. Pe viitor, pe baza lui vor fi realizate versiuni cu două locuri și fără pilot.

Sistemele atirachetă S-400, pentru India

În același timp, Rusia a început livrarea, în India, a primului lot de sisteme de apărare aeriană S-400, a anunțat șeful Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică al Rusiei, Dmitri Șugaev, citat de Interfax.

Sistemele antirachetă S-400 (”Triumf”)/ Foto: TASS

”Primele livrări au început deja”, a anunțat Șugaev la Dubai Airshow-2021. Potrivit spuselor sale, India va primi primul divizion până la sfârșitul anului.

La 20 iulie 2021, șeful ”Rosoboroneksport”, Aleksandr Miheev, a declarat pentru agenția Interfax că primul lot de S-400 destinate Indiei se află în faza finală de producție.

Conform contractului în valoare totală de 5,43 miliarde de dolari, India va primi cinci seturi de regimente de S-400 ”Triumf”. Se preconizează ca primul set de regimente să fie furnizat până la sfârșitul anului 2021, iar toate sistemele până la sfârșitul anului 2024.

Sistemul de apărare aeriană S-400 ”Triumf” (dezvoltat și produs de concernul ”Alamz-Antei”) este conceput să distrugă avioane ale aviației strategice și tactice, rachete balistice, ținte hipersonice și alte mijloace de atac aerian, în condiții de contramăsuri radioelectronice sau de altă natură. Sistemul este capabil să doboare ținte aerodinamice pe o distanță de 400 de kilometri și pe o distanță de 60 de kilometri ținte balistice ce zboară cu viteză de până la 4,8 km/sec, la altitudini de la câțiva metri până la câteva zeci de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875044