Hot News
Președintele Putin s-a oferit voluntar pentru testarea vaccinului nazal împotriva COVID-19
23/11
”The National Interest”: Rusia câștigă cursa de rachete
23/11

Peskov nu exclude provocări pentru a justifica acuzațiile că Rusia amenință să invadeze Ucraina

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, nu exclude tentative de provocări, care să justifice, astfel, declarațiile Occidentului despre o presupusă amenințare de invadare a Ucrainei de către Rusia, informează agenția TASS.

”Acest lucru nu poate fi exclus”, a declarat reprezentantul Kremlinului pentru postul de televiziune ”Rossia-1”, comentând supozițiile potrivit cărora afirmațiile că Rusia pregătește invadarea Ucrainei duc cu gândul la posibile provocări.

În opinia reprezentantului Kremlinului, ”această isterie este întreținută artificial”. ”Cei care au adus forțe militare de peste ocean ne acuză de activitate militară neobișnuită pe teritoriul nostru. Adică Statele Unite ale Americii. Nu este foarte logic și nici foarte corect”, a spus Peskov.

El a adăugat că încercările de a soluționa prin forță criza din sud-estul Ucrainei vor avea cele mai serioase consecințe. ”După toate probabilitățile, Ucraina vrea să obțină o nouă încercare de a rezolva prin forță propria ei problemă. Să creeze încă o nenorocire pentru ei înșiși și pentru toți din Europa”, a declarat reprezentantul Kremlinului. A fost răspunsul dat de Peskov la întrebarea moderatului emisiunii ”Moscova. Kremlin. Putin”, Pavel Zarubin, ce vrea să obțină Ucraina cu declarațiile ei despre consecințele pentru Rusia în cazul unei invazii.

În opinia lui Peskov, Ucraina ”vrea să obțină acest lucru profitând, cel mai probabil, de acoperirea acelor exerciții NATO, a acelor nave NATO din Marea Neagră, a soldaților americani și britanici care devin tot mai numeroși și mai numeroși în regiune”. ”Iată ce vrea Ucraina. Iar asta este, desigur, un tablou care sfâșie sufletul. Pentru că va atrage după sine consecințe dintre cele mai serioase”, a subliniat, plin de convingere, reprezentantul Kremlinului.

După cum amintește TASS, la ședința extinsă a Colegiului Ministerului Apărării, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că acțiunile țărilor occidentale în Marea Neagră, unde în perioada 10-15 octombrie s-au aflat mai multe nave militare americane, inclusiv nava stat major a US Navy, Mount Whitney, depășesc anumite limite, deoarece la o distanță de 20 de kilometri de granițele de stat ale Rusiei zboară bombardiere strategice echipate cu armament foarte serios. Șeful statului a atras atenția că acțiunile țărilor occidentale, care agravează situația, au loc nu doar în Marea Neagră, dar și în alte regiuni aproapiate de frontierele Rusiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875099