Hot News
Centrul ”N. Gamaleya” a început dezvoltarea unei adaptări a vaccinului ”Sputnik V” la varianta Omicron
01/12
Putin a propus începerea negocierilor pentru a ajunge la garanții de neextindere a NATO spre est
01/12

Putin a subliniat dezvoltarea semnificativă a colaborării dintre Rusia și China în domeniul energiei

Lucrările celui de-al III-lea Forum de afaceri ruso-chinez în domeniul energetic, Moscova/ Foto: yandex.ro

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis un mesaj de salut participanților, organizatorilor și oaspeților celui de-al III-lea Forum de afaceri ruso-chinez în domeniul energetic, subliniind nivelul fără precedent de ridicat al relațiilor de cooperare strategică dintre cele două state, informează agenția TASS.

”Relațiile de parteneriat atotcuprinzător dintre Federația Rusă și Republica Populară Chineză se află la un nivel fără precedent de ridicat. O componentă importantă a acestor relații o reprezintă colaborarea din domeniul energetic, care, în ultimii ani, a dobândit o dezvoltare deosebit de semnificativă”, precizează Putin în mesajul său, al cărui test a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

”A fost asigurată o funcționare stabilă a gazoductelor și oleoductelor transfrontaliere, sunt în continuă creștere livrările de cărbune și de energie electrică din Rusia în China, se implementează cu succes amplele proiecte comune din industria gazelor și din domeniul chimiei, pentru producția de gaze naturale lichefiate în Arctica. La două centrale nucleare chineze a început construcția de noi blocuri energetice de concepție rusă”, a enumerat șeful statului.

Potrivit evaluării sale, Forumul de afaceri ruso-chinez în domeniul energetic reprezintă un mecanism eficient de dialog direct între companiile celor două țări care activează în diferite sectoare ale complexului energetic. «Anul acesta, agenda pentru forum este, ca de obicei, deosebit de încărcată. Important este că ea include asemenea subiecte de actualitate, precum dezvoltarea și implementarea tehnologiilor eficiente din punct de vedere energetic și dezvoltarea energiei verzi”, se spune în mesajul președintelui Rusiei. ”De o deosebită solicitare se bucură domenii de cooperare precum crearea de platforme de informare și analiză, fiind vorba, în primul rând, de ”Atlasul de investiții al cooperării energetice ruso-chineze».

Putin speră că discuțiile din cadrul forumului vor fi constructive și consistente, vor permite trasarea de noi forme promițătoare de parteneriat, spre bunăstarea ambelor state și popoare. El a urat participanților și oaspeților la evenimente succes și toate cele bune.

Forumul de afaceri ruso-chinez din domeniul energetic a fost înființat în iulie 2019, din dispoziția președintelui Rusiei, Vladimir Putin și a președintelui Chinei, Xi Jinping. Anual, la lucrările lui participă reprezentanți ai celor mai mari companii din sectoarele energetic, financiar și IT, politicieni și personalități publice, diplomați și experți din cele două țări.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089