Hot News
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și președintele SUA, Joe Biden
Summitul online Putin – Biden, toată lumea așteaptă detalii
07/12
Kremlinul a evaluat negocierile dintre Putin și Biden
08/12

Potrivit Casei Albe, Putin și Biden au cerut consilierilor lor să lucreze la dezvoltarea temelor discutate

Foto: RIA Novosti

Președinții Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, au încredințat consilierilor lor misiunea de a lucra la dezvoltarea temelor supuse dezbaterii celor doi lideri în cadrul convorbirii lor video de marți, se arată într-o declarație scrisă a Casei Albe, publicată la finalul discuției președinților, relatează TASS.

 ”Cei doi președinți au cerut echipelor lor să întreprindă umătorii pași, iar Statele Unite vor acționa astfel în strânsă coordonare cu aliații și partenerii lor”, se arată în document. 

În cadrul convorbirii video, Biden și Putin au analizat dialogul bilateral privind stabilitatea strategică. Președinții au dezbătut, de asemenea, dialogul ruso-american privind stabilitatea strategică, dialogul separat despre virușii de tip ransomware și despre activitatea comună pe probleme regionale, precum Iranul”, se precizează în text. 

S-a aflat, totodată, că, în discuția cu Putin, Biden a declarat că SUA și aliații lor vor răspunde cu măsuri economice drastice în cazul unei escaladări militare în privința Ucrainei. Biden a îndemnat, în convoribirea sa cu Putin, la dezescaladare și la revenirea la diplomație în situația din jurul Ucrainei. 

Comentând declarația Casei Albe, prim adjunctul președintelui Comitetului Consiliului Federației pentru afaceri internaționale, Vladimir Djabarov, a estimat că, după toate probabilitățile, americanii au difuzat, la finalul întâlnirii celor doi președinți, un comunicat dinainte pregătit cu acele momente care i-au avantajat, ”pentru a liniști clasa politică a Statelor Unite”. ”Se pare că anturajul lui Biden este decis să scrie un comunicat despre cum Biden a avertizat Rusia în legătură cu ce este inacceptabil. Eu cred că, în realitate nu a fost așa. Cu uriașa lui experiență, președintele nostru nu ar permite, probabil, niciodată o astfel de discuție. Sunt convins că el a punctat clar poziția noastră”, a subliniat Djabarov. 

”Liniștitor este faptul că Biden este, totuși, un politician de școală veche (…) Să sperăm că înțeleptul Biden nu va permite să fie trecute liniile roșii și îl va avertiza (pe președintele Ucrainei, Volodimir) Zelenski în legătură cu inadmisibilitatea unor provocări în sud-estul Ucrainei și așa mai departe”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875185