Hot News
Putin i-a explicat lui Biden cât de dăunătoare sunt sancțiunile
08/12
Alexander Rahr: Sper că întâlnirea Putin – Biden va servi detensionării
08/12

O mișcare neașteptată a lui Biden în urma discuțiilor cu Putin, arată analiștii chinezi

Joe Biden și Volodimir Zelensky/ Foto: news.obozrevatel.com

Prima mișcare a președintelui american Joe Biden după discuțiile cu liderul rus Vladimir Putin a fost destul de neașteptată. Această concluzie a fost prezentată de observatorii politici din China, potrivit publicației Sohu.

Jurnaliștii chinezi au constata că reacția SUA la discuțiile dintre Putin și Biden a fost interesantă și chiar oarecum neașteptată. Primul lucru pe care l-a făcut președintele american a fost să contacteze un număr de lideri mondiali și să le relateze despre rezultatul discuțiilor. Se relatează că șeful Casei Albe a luat legătură cu primele persoane din Marea Britanie, Franța, Germania și Italia. Acestea din urmă și-au exprimat sprijinul pentru păstrarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Și în această situație, există un moment destul de delicat.

Biden nu l-a sunat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, iar, la urma urmei, soarta țării sale a fost discutată la ultimele negocieri de către liderii Rusiei și Statelor Unite. Administrația americană a informat că va contacta Kievul mai târziu și va informa despre rezultatele videoconferinței. Toate acestea demonstrează clar atitudinea adevărată a țărilor occidentale față de statul ucrainean și ipocrizia poziției lor în raport cu acesta.

”Este de remarcat faptul că președintele american, Joe Biden, nu l-a sunat pe președintele ucrainean Zelensky, dar îl va contacta ulterior pentru a-l informa pe acesta din urmă despre negocieri”, subliniează analiștii publicației chineze.

Ucraina nu este membră a NATO și a UE și, de asemenea, este dificil să o numim un partener cu drepturi depline al Occidentului. Dar chiar și cu toate acestea, să nu consideri de cuviință și necesar să iei contact cu liderul acesteia și să-i prezinți cum au decurs negocierile – este o decizie foarte neașteptată din partea administrației americane. În schimb, Statele Unite au considerat că este mai important și mai necesar să poarte discuții cu Londra, Parisul, Berlinul și Roma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875067