Hot News
Putin a caracterizat destrămarea URSS drept prăbușirea „Rusiei istorice”
14/12
Natalia Oreiro a vizitat pentru prima dată Rusia în calitate de cetățean al acestei țării
14/12

Întâlnirea dintre rectorul Academiei Diplomatice, A. V. Iakovenko, și secretarul general al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre, L. Comănescu

Rectorul Academiei Diplomatice, Aleksandr Iakovenko, alături de secretarul general al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre, Lazăr Comănescu/ Foto: mid.ru

La 10 decembrie, membrul Colegiului MAE rus, rector al Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Aleksandr Iakovenko, l-a primit pe Secretarul General al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre, Lazăr Comănescu, aflat la Moscova într-o vizită de lucru. Pe parcursul discuției purtate cu acest prilej, părțile au analizat aspecte legate de activitatea Organizației, precum și președinția rusă la OCEMN, pentru a două jumătate a anului 2022.

Se apropie cea de-a 30-a aniversare a OCEMN. Acesta este un moment important și reprezintă o posibilitate de a da un nou impuls Organizației. Părțile au analizat ideea desfășurării, cu această ocazie, a unui summit al șefilor de stat și de guvern. Rusia este gata să demareze pregătirea acestui eveniment și să-i asigure rezultate consistente.

O atenție deosebită a fost acordată problemelor eficienței metodelor de lucru ale OCEMN și colaborării cu terțe părți, inclusiv cu EAES (Uniunea Economică Eurasiatică, n.r.) și Comisia Economică Europeană.

Aleksandr Iakovenko și Lazăr Comănescu au abordat tema schimbărilor climatice, a eficienței energetice, a agriculturii „verzi”, în special problema protecției solului împotriva poluării, în activitatea OCEMN.

Lazăr Comănescu s-a adresat tinerilor diplomați ai Ministerului de Externe al Rusiei, corpului profesoral, precum și studenților Academiei Diplomatice și a răspuns la numeroasele întrebări din partea celor prezenți.

Aleksandr Iakovenko i-a propus Secretarului General al OCEMN să scrie un articol pentru revista „Serviciul diplomatic și practica”, al cărei președinte al consiliului este ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Propunerea a fost acceptată cu mulțumiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093