Hot News
Putin a anunțat lansarea în salvă a sistemului hipesonic Zircon (VIDEO)
27/12
Lavrov a definit NATO drept un proiect de acaparare de pământuri, după destrămarea URSS
27/12

Șoigu: Rusia a salvat Crimeea de la năvala ultranaționaliștilor ucraineni

În Crimeea nu încetează provocările și diversiunile extremiștilor ucraineni care, de obicei, sunt prinși și neutralizați/ Foto: vesti-k.ru

Pacea în Crimeea a fost păstrată datorită Rusiei, pentru că acolo puteau năvăli ultranaționaliști ucraineni, a declarat ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, citat de agenția Interfax. ”Încă pot fi văzute consecințele încercărilor acestor neoameni de a institui, împreună cu trupele ucrainene, ordinea lor în regiunile Donețk și Lugansk”, a spus Șoigu într-un interviu acordat săptămânalului ”Argumentî i faktî”.

”În Ucraina nu am fost noi cei care, începând din anii ‘00, i-au ajutat să calce în propriile străchini, distrugând țara. Și, slavă Domnului, că, sub conducerea președintelui nostru s-a reușit, în 2014, să fie păstrată pacea în Crimeea. Pentru că, dacă toată această adunătură – neofasciști, ultranaționaliști, extremiști ucraineni și mercernari din țări europene și din SUA – ar fi ajuns, atunci, așa cum se intenționa după înfăptuirea loviturii de stat de la Kiev, în Crimeea – vă asigur că ar fi fost o nenorocire. Acolo s-ar fi format un asemenea focar, pe care o lume întreagă nu l-ar fi putut stinge”, a declarat ministrul Apărării.

După cum amintește Interfax, Kievul crede că Rusia ar fi ocupat Crimeea.

Moscova a declarat în repetate rânduri că problema Crimeii este închisă pentru totdeauna și că, în acest caz, nu există teme de discuții – la referendumul organizat în martie 2014 în Crimeea și în orașul-port Sevastopol, mult peste 90% dintre cetățenii cu drept de vot s-au pronunțat în favoarea reunificării cu Rusia, menționează Interfax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208