Hot News
Președintele kazah Tokaev: Consider că un apel către partenerii din ODKB este potrivit și oportun
06/01
Rusia a început transferul trupelor de menținere a păcii în Kazahstan
06/01

Pușkov: Principalii mincinoși care se plâng de ”gazul rusesc murdar”

Foto: mybryansk.ru

Declarațiile despre ”gazul rusesc murdar” sunt departe de realitate, fapt demonstrat, chiar cu mâna lor, de către o serie de țări, a comentat, pe contul său de pe rețeaua socială Telegram, senatorul rus Aleksei Pușkov, citat de RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, acest lucru este, înainte de toate, caracteristic Poloniei, care îndeamnă la reducerea prețurilor la gazul rusesc și calculează dinainte pierderile, după iminenta expirare a actualului contract cu Gazprom.

«Ucraina cere ca ”gazul murdar” să curgă în Europa numai prin conductele ei și, în același timp, cumpără același gaz, dar care vine în regim invers din Polonia și Slovacia, fără să se sinchisească de faptul că este ”murdar”», a scris politicianul.

În opinia sa, același lucru este valabil și pentru Republica Moldova, care este ”în extaz” de prelungirea contractului la livrările de combustibil pentru alți cinci ani, mulțumind însă, pentru asta, Statelor Unite.

«Nu toți speră la ”moleculele libertății” americane lichefiate, dar le place să scuipe în puțul fără de care nu se pot descurca», a concluzionat Pușkov.

După cum aminște RIA Novosti, în august anul trecut, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a definit gazul rusesc ca fiind ”cel mai murdar din lume” din cauza emisiilor de metan în procesul de producție și de transport, dar și din cauza ”corupției și a șantajului”.

În același timp, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că gazul care va curge prin gazoductul ”Nord Stream-2”, este mai bun din punct de vedere ecologic – este cel mai curat din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068