Hot News
Expert: În 2022 va apărea un hibrid între om și inteligența artificială (IA)
08/01
Antiwar: Nuclearul ”Poseidon” va convinge NATO să accepte condițiile Rusiei
08/01

Jirinovski a indicat motivele protestelor din Kazahstan

Liderul Partidului Liberal-Democrat (LDPR), Vladimir Jirinovski/ Foto: lenta.ru

Liderul Partidului Liberal-Democrat (LDPR), Jirinovski, a indicat influența externă drept unul dintre motivele protestelor din Kazahstan.

Vladimir Jirinovski a arătat motivele protestelor din Kazahstan. În opinia sa, unul dintre factorii care le-au provocat a fost influența externă. Politicianul a scris despre aceasta pe canalul său de Telegram.

Jirinovski a explicat că situația din Kazahstan a fost influențată de țările musulmane vecine, unde au avut loc revolte religioase, precum și de Afganistan, unde membrii organizației ”Taliba” au ajuns la putere.

„În al doilea rând, pentru americani ar fi benefică eliminarea unuia dintre aliații Rusiei, din Asia Centrală și de a instala un regim cel puțin neutru acolo, ca în Armenia sau în Moldova, și, prin aceasta, să izoleze regiunea de Rusia. N-ar mai rămâne decât schimbarea regimului din Uzbekistan pentru a slăbi definitiv influența Rusiei ”, a conchis Jirinovski.

De asemenea, printre celelalte motive ale protestelor din Kazahstan, el a enumerat inegalitatea socială, lipsa „democrației adevărate”, opresiunea națională, influența Turciei musulmane, nemulțumirea sătenilor față de viața orășenilor, slăbiciunea armatei și a serviciilor speciale locale, pierderea statutului de capitală de către Alma-Atî.

Ultima oră:

Președintele rus Vladimir Putin a susținut propunerea liderului kazah Kasîm-Jomart Tokaev de a organiza o videoconferință a Consiliului de Securitate Colectivă al ODKB (Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă – n.r.) în zilele următoare, a transmis serviciul de presă al Kremlinului, în urma unei lungi conversații telefonice între Putin și Tokaev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875115