Hot News
Rusul Mark Kondratiuk a devenit campion european la patinaj artistic
15/01
Peskov califică drept nefondate noile articole occidentale privind ”provocarea rusă” din Donbass
15/01

FSB a anunțat distrugerea grupării de hackeri, la cererea Statelor Unite

Foto: FSB/ TASS

FSB (Serviciul Federal de Securitate – n.r.) a anunțat distrugerea grupării de hackeri REvil, care distribuiau viruși pentru a stoarce bani prin șantaj, transmite TASS.

Activitățile comunității criminale au fost suprimate în urma apelului autorităților americane, care au raportat că liderul grupării a fost implicat în atentate la resursele informaționale ale companiilor străine prin introducerea de software dăunător intenționat, criptarea informațiilor și stoarcerea de bani în schimbul decriptării acestora.

Potrivit FSB, peste 426 de milioane de ruble au fost confiscate la 25 de adrese ale locuințelor a 14 membri ai grupării, inclusiv în criptomonede, precum și 600 000 de dolari, 500 000 de euro, în plus, echipamente informatice și portofele cripto folosite la comiterea infracțiunilor și 20 de mașini premium.

Cei arestați au fost acuzați de săvârșirea de infracțiuni în temeiul părții 2 a articolului 187 din Codul penal al Federației Ruse („Circulația ilegală a mijloacelor de plată”).

Ca urmare a acțiunilor FSB și ale Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, gruparea de escroci și-a incetat existență. Reprezentanții autorităților competente din SUA au fost informați despre rezultatele operațiunii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076