Hot News
Zelenski a respins propunerea lui Scholz de a renunța la aderarea la NATO
03/04
Ministerul Apărării al Rusiei dezminte acuzațiile regimului de la Kiev legate de presupusa ucidere a cilivilor din Bucia, regiunea Kiev
03/04

Maria Zaharova: Casa Chanel revine la cercurile sale naziste

Foto: Reuters

Purtătorul de cuvânt al MAE Rus, Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova, vorbește, într-o postare de pe canalul său de Telegram, despre faptul că, în timpul celui de-al Treilea Reich, cunoscuta Coco Chanel a fost colaboratoare și agent al naziștilor.

Reacția Mariei Zaharova vine după ce magazinele Chanel din străinătate au refuzat să-și vândă produsele cetățenilor ruși.

Câțiva bloggeri au raportat că magazinele oficiale ale mărcii comerciale Chanel din străinătate au refuzat să-și vândă produsele cetățenilor ruși. Clienții Chanel trebuie să semneze un formular în care să spună că nu vor aduce articolele vândute de brand în Federația Rusă, conform unui document intern al lanțului de buticuri, crie Maria Zaharova

Aparent, managerii patrimoniului „Marelui Coco” au decis astfel să se alăture campaniei rusofobe de „abolire a Rusiei”.

Ciudat, nu-i așa? Ce legătură are operațiunea antifascistă a Rusiei și Casa de Modă franceză?

Dar legătura există. Tocmai am deschis un dulap pentru a găsi niște schelete vechi de 80 de ani bine conservate.

În timpul celui de-al doilea război mondial, Coco Chanel însăși a fost colaboratoare și agent al celui de-al Treilea Reich. Se știe pe scară largă despre relația ei cu angajații guvernului francez de ocupație. Prietenul ei drag, în special, a fost baronul Hans Gunter von Dinklage, atașat al guvernului german responsabil cu propaganda nazistă de la Paris.

Coco Chanel, cunoscută și sub numele de informator F-7124 conform înregistrărilor Abwehr, i-a sprijinit atât de mult pe stăpânii germani din Paris încât a luat parte la încercările de a organiza negocieri secrete între Reich și Regatul Unit.

Trebuie spus că germanii au apreciat-o pe Coco și i-au permis să locuiască în apartamentele de lux ale hotelului Ritz, în timp ce parizienii de rând s-au chinuit să se descurce sub ocupația germană, în timp ce economia țării era sub o presiune enormă.

Mai mult decât atât, creatoarea de modă a acceptat ajutorul naziștilor pentru a-și atinge obiectivele de afaceri. Înainte de război, ea și-a vândut unitatea de producție Chanel No. 5 producătorilor evrei. Apoi, ea i-a angajat pe germani să încerce să recupereze drepturile asupra profiturilor din vânzarea parfumurilor.

După ce Franța a fost eliberată, ea a fost chemată să răspundă pentru toate acestea. Casa de modă nu face publicitate, dar Coco a fost arestată la sfârșitul războiului. Mai târziu, ea a fost eliberată ca o favoare lui Churchill (și aici este Londra din nou) și a fost alungată din Franța pentru ani grei după ce ocupația s-a încheiat, și a locuit în Elveția „neutră”.

Conducerea brandului a subliniat întotdeauna că tradițiile Casei Chanel sunt la fel de puternice ca întotdeauna. Ei bine, nici o îndoială despre asta acum. Reporterul de investigație Hal Vaughan a scris despre fondatorul Casei de modă: „Naziștii erau la putere, iar Chanel a gravitat spre cei de la putere”. Brandul nu a fost niciodată deranjat de lucruri precum lagărele de concentrare, crimele în masă și crimele de război comise de diviziile SS și Gestapo.

Suntem o țară foarte răbdătoare și iertătoare. I-am iertat pe toți, am întors pagina și am deschis drumul către viitor.

Dar dacă acest drum se dovedește a fi o șosea de centură, vom rupe acest cerc vicios.

Iar Casa Chanel poate reveni la cercurile sale și poate sprijini nazismul, la fel cum a făcut-o fondatorul său. Dar toată lumea va ști despre aceasta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089