Hot News
Rusia pregătește un program de repatriere a specialiștilor compatrioți
05/04
Nebenzia despre sabotarea ședinței Consiliului de Securitate al ONU privind tragedia de la Bucia: ”Inimaginabil”
05/04

La Mariupol, armata rusă a propus militarilor ucraineni să depună armele la 5 aprilie (VIDEO)

05.04.2022. 267 de pușcași marini ai Forțelor Armate ale Ucrainei din batalionul 503 s-au predat la Mariupol/ Foto: ok.ru

Ministerul Apărării al Federației Ruse a propus formațiunilor ucrainene din Mariupol să depună armele la 5 aprilie și a promis să le păstreze viața, relatează agenția Interfax.

”Forțele armate ale Rusiei, pornind de la principii pur umanitare și pentru salvarea vieții civililor, propun unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor de apărare teritorială și mercenarilor străini ca la 5 aprilie, începân cu 6,00, ora Moscovei, să pună capăt acțiunilor militare”, a declarat șeful Centrului național de gestionare a apărării al Rusiei, Mihail Mizințev.

Potrivit spuselor sale, formațiunilor ucrainene din Mariupol li s-a propus ”să depună armele și să se retragă pe un traseu convenit cu partea ucraineană pe direcția Zaporojie către teritoriile aflate sub controlul Kievului”. ”Tuturor celor care depun armele li se garantează că vor rămâne în viață”, a spus Mizințev.

Potrivit spuselor sale, militarii ruși propun ca, din 5 aprilie, ora 9,00, ”să fie stabilită o legătură neîntreruptă între părțile rusă și ucraineană pentru schimb reciproc de informații”; începând cu ora 9,30 armata rusă, forțele DNR și militarii ucraineni trebuie să declare ”regim de tăcere totală”; de la ora 10,00 până la 13,00 – toate ”uniățile armate ucrainene, fără excepție, și mercenarii străini să se retragă fără nici o armă și fără muniții”.

”Ora de început a ”regimului de tăcere totală” este 9,30 (ora Moscovei) și va fi marcataă de ambele părți prin ridicarea de steaguri la ieșirea din Mariupol pe direcția Manguș: cu steaguri roșii de partea rusă, cu steaguri albe de partea ucraineană – pe toată linia de contact”, a spus Mizințev.

Minsiterul rus al Apărării a declarat că, în chestiunea privind depunerea armelor de către forțele ucrainene din Mariupol, la 5 aprilie, contează pe sprijinul Ankarei.

”Ne exprimăm speranța că, folosindu-și autoritatea, colegii turci vor putea influența cu toate mijloacele posibile atât reprezentanții puterii de la Kiev, cât și, în mod direct, comandanții formațiunilor militare ucrainene rămase în Mariupol”, a spus Mizințev.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042