Hot News
Nebenzia: Teoretic, Rusia poate fi exclusă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, dar nu și din Consiliul de Securitate
07/04
Jurnalist italian susține politica lui Putin
07/04

MAE chinez a explicat cum pot SUA să ajute la rezolvarea situației din Ucraina

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian/ Foto: discover24.ru

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, consideră că, dacă Statele Unite vor să rezolve situația din Ucraina, atunci Washingtonul ar trebui să înceteze să mai introducă sancțiuni împotriva Moscovei, informează agenția RIA Novosti.

 ”Dacă Statele Unite vor cu adevărat să ajute la dezescaladarea situației din Ucraina, trebuie să înceteze să toarne gaz peste foc, să înceteze să mai agite bâta sancțiunilor și că contribuie cu adevărat la negocierile de pace”, a declarat diplomatul chinez. 

Cu privire la episodul de la localitatea ucraineană Bucia, oficialul chinez a subliniat: ”Adevărul şi cauza incidentului trebuie verificate. Toate părţile ar trebui să dea dovadă de reţinere şi să evite acuzaţiile nefondate înainte de a se ajunge la concluzia anchetei”, a mai spus oficialul chinez.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că China se află ”pe partea greșită a istoriei” în legătură cu situația din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076