Hot News
Un deputat al Radei Supreme a dezvăluit planurile Ucrainei de ucidere a militarilor ruși
09/04
Daily Express, despre ”revolta” din UE din cauza ideii unui embargou asupra gazelor rusești
10/04

Candidatul la președinția Franței, Zemmour, a acuzat SUA de sabotarea proiectului de unificare a Europei cu Rusia

Foto: Reuters

Candidatul de extremă dreapta la președinția Franței, Eric Zemmour (în imagine), a acuzat Statele Unite de sabotarea proiectului de unificare a Europei cu Rusia într-o confederație, relatează Lenta.ru.

A fost răspunsul pe care politicianul l-a dat, într-un interviu acordat publicației Le Point, la întrebarea despre greșelile Europei față de Moscova.

El a amintit că, după căderea comunismului, al 21-lea președinte al Franței, Francois Mitterand, a propus o confederație europeană, în care ar fi intrat Rusia, dar americanii au sabotat acest proiect.

Zemmour a amintit, de asemenea, despre încercările nereușite ale fostului lider al țării, Jacques Chirac, de a integra Rusia în cadrul european, pentru aceste eșecuri politicianul învinuind tot Washingtonul. ”De fiecare dată, Statele Unite și o serie de țări europene au preferat întotdeauna alianța atlantică, nu organizarea continentului de la Atlantic la Ural, după cum spunea Charles de Gaulle”, a concluzionat candidat la președinție.

Anterior, Zemmour a explicat dorința de a semăna cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, invocând patriotismul acestuia. În plus, el și-a declarat admirația pentru forța și ”duritatea” rușilor, amintind că ei au fost ”dispuși să-și incendieze capitala, să nu se încline în fața armatei lui Napoleon”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093