Hot News
Putin a explicat răspunsul Rusiei la sancțiunile occidentale
14/04
Un istoric polonez a cerut Varșoviei să se ”maturizeze” în relațiile cu Moscova
14/04

Le Pen a declarat că tot consideră Crimeea ca fiind rusă

Foto: tribuna.squarespace.com

Candidata la președinția Franței, Marine Le Pen, (”Adunarea Națională”) continuă să considere Crimeea ca fiind rusă și nu regretă interdicția de a vizita Ucraina, informează Lenta.ru. 

”Nu regret deloc, pentru că decizia privind statutul Crimeii a fost adoptată prin referendum”, a spus Le Pen, întrebată fiind, într-un interviu acordat postului de televiziune BFM, despre introducerea de către Kiev a numelui ei pe lista persoanelor nedorite în Ucraina. ”Nu intenționez să mă duc acum la Kiev, dar dacă voi fi aleasă poate ei vor decide să anuleze interdicția”, a precizat Le Pen. 

De asemenea, ea a apreciat că ”sancțiunile introduse de Uniunea Europeană în 2014, nu au dăunat Rusiei, dar i-au afectat pe fermierii francezi”. 

Întrebată despre o posibilă vizită la Moscova în cazul alegerii sale, Le Pen a spus că ”nu are planuri de a vizita Moscova până când conflictul din Ucraina nu se va încheia”. 

Primul tur al alegerilor prezindențiale din Franța s-a desfășurat la 10 aprilie, primele două locuri fiind ocupate de actualul șef al statului, Emmanuel Macron, cu 27,84% din voturi, și Le Pen, cu 23,15%. Cei doi se vor confrunta în turul secund al scrutinului la 24 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078