Hot News
Ucro-naziștii păgâni și „memoria genetică” a Europei
20/04
A început a doua fază a operațiunii militare speciale din Ucraina. Din cronica evenimentelor
20/04

În Georgia au refuzat să introducă sancțiuni împotriva Rusiei, după vizita la Kiev

Capitala Georgiei, Tbilisi/ Foto: traveltimes.ru

Speakerul parlamentului georgian, Șavla Papuașvili, a declarat că Georgia nu va introduce sancțiuni împotriva Rusiei, deoarece nu este capabilă să afecteze economia acestei țării, scrie agenția Interfax. 

Declarația a venit după vizita efectuată de Papuașvili la Kiev. 

Potrivit spuselor sale, președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, a propus autorităților Georgiei să introducă sancțiuni proprii împotriva Rusiei. 

Speakerul a precizat că părțile georgiană și ucraineană au avut o discuție sinceră pe această temă. Tbilisi a explicat că Georgia nu are posibilități și nici instrumente pentru niște sancțiuni care ar putea excercita ”o oarecare” influență asupra Rusiei. 

În același timp, Papuașvili a subliniat că Georgia nu va ajuta Rusia cu eludarea sancțiunilor. 

Anterior, premierul Georgiei, Irakli Garibașvili, a declarat că sancțiuni din cauza crizei ucrainene ar dăuna intereselor naționale ale Georgiei – ar avea puternic de suferit producătorii de vinuri, exportatorii, fermierii și sectorul turismului. 

”Ce vor de la mine? Ca eu să impun sancțiuni poporului meu? … Ca atare, aceste emoții suplimentare nu aduc nimic bun, ci vor dăuna intereselor noastre naționale”, a spus el. 

Măsuri restrictive a refuzat să introducă și Moldova. Șeful diplomației de la Chișinău, Nicolae Popescu, a calificat sancțiunile drept ”o decizie foarte dificilă pentru țări mai puternice și mai prospere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875190