Hot News
CIA a publicat instrucțiuni în limba rusă despre cum poate lua legătura cu serviciile de spionaj americane
04/05
Expert: Criticile Papei la adresa NATO au stârnit vâlvă în Occident
05/05

Şoigu a făcut o declaraţie despre militarii ucraineni blocați la ”Azovstal”

4 mai 2022. Ministrul apărării al Rusiei, Serghei Șoigu (în centru). În dreapta lui, șeful Marelui Stat Major, Valeri Gherasimov/ Foto: mobile.tvzvezda.ru

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că militarii ucraineni de la ”Azovstal” din Mariupol au fost blocată în siguranță. Potrivit TASS, el a subliniat că Rusia este pregătită să accepte capitularea lor și să asigure ieșirea civililor rămași acolo.

„În conformitate cu instrucțiunile Comandantului Sef Suprem, rămășițele militanților naționaliști situate în zona industrială a uzinei ”Azovstal” sunt blocate în siguranță de-a lungul întregului perimetru al acestui teritoriu. Propunerile repetate adresate naționaliștilor de a elibera civilii și de a depune armele cu garanția salvării de vieți și a unui tratament decent în conformitate cu normele dreptului internațional au fost ignorate de aceștia. Continuăm aceste încercări”, a spus Șoigu.

El a adăugat că armata rusă, în cursul unei operațiuni speciale, împreună cu unitățile DNR și LNR, extinde controlul asupra teritoriilor republicilor.

„Forțele armate ale Federației Ruse continuă o operațiune militară specială. În prezent, unitățile armatei ruse, împreună cu Miliția Populară a Republicii Populare Lugansk și a Republicii Populare Donețk, extind controlul asupra teritoriilor LNR și DNR”, a spus ministrul.

Ultima ora:

În acesta după-amiază, la Kiev s-a comunicat, că fostul primar al Mariupolului care se află la capitală ucraineană a pierdut orice legătura cu cei blocați la catacombele uzinei ”Azovstal”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875117