Hot News
Militarii ucraineni au avut ordin să tragă asupra civililor, a declarat Nebenzia
26/05
Ministrul de Externe al Ucrainei a calificat situația din Donbass drept proastă pentru militarii ucraineni
26/05

La Kiev se spune că Occidentul cere Ucrainei să ”cedeze, de dragul păcii, o parte din teritoriu”

Foto: RIA Novosti

Consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihail Podoliak (în imagine), a declarat că autoritățile de la Kiev au primit semnale din partea Occidentului cu privire la concesii teritoriale, relatează agenția RIA Novosti.

Într-o postare pe rețeaua Telegram, politicianul a declarat că în țările europene s-ar fi activat ”lobby-știi pro-ruși”. El a legat afirmațiile lor de dorința de a relua afacerile cu Moscova, dar și pentru a crea ”un flux confortabil” de informații pe rețelele sociale.

”Astăzi, anumite voci politice ne propun o nouă agendă: încetarea focului, înghețarea conflictului și cedarea unei părți din teritoriu, de dragul păcii”, a scrie Podoliak.

El a precizat că aceste țări occidentale împing Ucraina spre compromisuri de dragul revenirii la modul de viață de dinainte de război și a subliniat că autoritățile de la Kiev nu vor lua parte la asemenea discuții.

RIA Novosti amintește că, miercuri, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Polonia contează să-și însușească o parte din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052