Hot News
Trecerea la rublă. Rusia schimbă ordinea de plată pentru materiile prime strategice
11/07
A fost dezvăluită cauza pierderilor uriașe și nejustificate ale Forțelor Armate Ucrainene
12/07

Borrel a anunțat că nu există unitate printre țările G20 în privința condamnării operațiunii speciale din Ucraina

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell/ Foto: Reuters

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că poziția organizației (UE – n.r.) și a statelor G7 privind operațiunea specială a Rusiei în Ucraina nu este una cheie printre G20, relatează Lenta.ru.

Într-o postare făcută pe bloggul său după summitul G20 la nivel ministerial desfășurat în Indonezia, Borrell a dezvăluit poziția G20 legată de sancțiunile împotriva Rusiei și a subliniat că anti-rușii nu sunt dominanți printre țările care fac parte din Grupul celor 20.

”Bătălia globală a narațiunilor este în plină desfășurare și, deocamdată, noi nu suntem în câștig. În calitate de Uniune Europeană, trebuie să continuăm să lucrăm pentru a dezminți minciuna rusă și propaganda militară, explicând cine poartă responsabilitatea pentru agresiune și, prin urmare, pentru consecințele ei”, a subliniat diplomatul UE.

Borrell a adăugat că, în luna martie, 140 țări, inclusiv state membre G20, s-au pronunțat împotriva operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina. Dar părerile diferă în privința măsurilor permise și a consecințelor crizei, a subliniat el.”Și mulți rămân nehotărâți și nu vor să treacă de o parte anume, pentru că acest lucru le-ar pune în pericol interesele lor geopolitice”, a adăugat Borrell.

Anterior, șeful MAE rus, Serghei Lavrov a comparat introducerea sancțiunilor cu o declarație de război. În opinia lui, Occidentul critică în mod nejustificat acțiunile Moscovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091