Hot News
Forțele Armate ale Rusiei au distrus, lângă Lvov, o bază cu armament polonez
04/08
La Anatoli Ciubais a fost confirmat sindromul Guillain-Barre
04/08

Ministerul rus al Apărării: 27 schimburi de prizonieri cu Ucraina în tot acest timp

Viceministrul rus al Apărării, Aleksandr Fomin/ RIA Novosti

Rusia și Ucraina au efectuat 27 de schimburi de prizonieri de război și cadavre de militari, a anunțat viceministrul rus al Apărării, Aleksandr Fomin, citat de RIA Novosti.

”Cu participarea CICR s-a reușit, de asemenea, organizarea unui dialog cu Kievul privind schimbul de prizonieri de război și de trupuri neînsuflețite de militari. Până în prezent au fost efectuate 27 de astfel de operațiuni”, a spus Fomin în cadrul unui briefing pentru atașații militari străini. El a adăugat că la Ministerul Apărării a fost formată o comisie medicală permanentă, care se ocupă de examinarea prizonierilor de război bolnavi sau răniți. Comisia funcționează în conformitate cu recomandările și principiile bazate pe Convenția de la Geneva.

Fomin a amintit că, împreună cu ONU și CICR au fost efecuate cu succes, în lunile aprilie-mai 2022, operațiuni de evacuare a populației civile din interiorul combinatului Azovstal, precum și de scoatere de acolo a militarilor și luptătorilor ucraineni ai formațiunilor naționaliste.

În total, din combinatul Azovstal au ieșit peste 3000 de persoane, din care peste 2400 de soldați AFU și luptători ai formațiunilor naționaliste. Operațiunile au avut un caracter strict umanitar.

Angajații organizațiilor internaționale au confirmat că respectivele operațiuni s-au derulat cu respectarea strictă a normelor de drept umanitar internațional”, a adăugat Fomin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091